Черговий полонений загарбник розповів, що у них забирають документи та відправляють на війну

Черговий полонений загарбник розповів, що у них забирають документи та відправляють на війну

Відео
Укрінформ
Черговий полонений «визволитель» розповів, що у росіян забирають документи, а замість навчань відправляють на війну в Україну.

Як повідомляє Укрінформ, відео допиту росіянина оприлюднили на офіційній сторінці Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Фейсбуці.

«У росіян забирають документи, а замість навчань відправляють на війну в Україну. Про це розповів взятий в полон українськими воїнами башкир. Під час боїв за місто Гостомель 3-4 березня загинуло понад 50 російських окупантів. Єдиного окупанта, який вижив з 5 роти 31 окремої гвардійської десантно-штурмової бригади (м. Ульянівськ), взяли у полон бійці ГУР МО», - йдеться у повідомленні.

На відео Пономарьов Микита Миколайович, уродженець села Улу-Теляк республіки Башкортостан.

За словами Пономарьова, їхній підрозділ було перекинуто з території Білорусі, де він перебував начебто на “навчаннях”. Перед відправкою у всього особового складу було вилучено всі особисті документи та мобільні телефони. При цьому, багато військових, дізнавшись, що їх хочуть відправити на війну в Україну, подали рапорти про відставку та вибули з місця розташування частини.

Основним завданням підрозділу Пономарьова було захоплення аеродрому в Гостомелі.

Полоненому надано всю необхідну медичну допомогу. Також він отримав змогу повідомити рідним про своє місцеперебування.

Пономарьов кається за свою участь у війні і просить вибачення у народу України.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна надіслала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-