Зеленський просить конгресменів США про закриття неба

Зеленський просить конгресменів США про закриття неба

Укрінформ
Для захисту цивільного населення та об'єктів критичної інфраструктури Україні потрібна безпека в небі, а це можна забезпечити шляхом закриття повітряного простору над Україною або постачання нашій державі літаків радянського виробництва з країн, які досі їх експлуатують.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час онлайн-конференції з представниками обох палат та обох партій Конгресу США, повідомляє Укрінформ із посилання на сайт глави держави.

«Володимир Зеленський також повідомив конгресменам, що для захисту цивільного населення та об'єктів критичної інфраструктури Україні потрібна безпека в небі. Це можна забезпечити шляхом закриття повітряного простору над Україною або постачання нашій державі літаків радянського виробництва з країн, які досі їх експлуатують», - йдеться у повідомленні.

Також Президент закликав і надалі посилювати санкційний тиск на Росію. На його думку, додатковими дієвими санкціями було б ембарго на імпорт усієї російської продукції та позбавлення статусу найбільшого сприяння (MFN status).

Зеленський розповів про стан справ у країні, про перебіг бойових дій. Зокрема він акцентував увагу на воєнних злочинах, скоєних російською армією: обстрілах шкіл, житлових будинків, дитячих садочків, церков. Глава держави зауважив, що від ракетного обстрілу постраждав меморіал «Бабин Яр», у результаті чого загинули цивільні громадяни.

Окремо він порушив питання загрози довкіллю України та Європи. За його словами, окупанти становлять загрозу для хімічних та ядерних об'єктів. Вони вже захопили дві АЕС і рухаються в напрямку третьої – Південноукраїнської.

«Цинізм такий, що вони не пускали пожежників на Запорізьку АЕС. Ми не могли вести перемовини з людьми, які не мають освіти, які перебувають у середньовіччі», – зазначив глава держави.

Він додав, що на території України розташовано 15 атомних блоків, кожен з яких потенційно може стати новим Чорнобилем.

Загалом понад 200 політиків приєдналися до розмови з Володимиром Зеленським, щоб із перших вуст почути про ситуацію в Україні та поставити запитання. Під час спілкування конгресмени поставили Зеленському свої запитання та пообіцяли надати Україні всю можливу допомогу.

Як повідомлялося, 24 лютого президент країни-терориста Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-