Перші добровольці з Бельгії вже вирушили захищати Україну – посольство

Перші добровольці з Бельгії вже вирушили захищати Україну – посольство

Відео
Укрінформ
Перші добровольці, які виявили бажання захищати Україну від російської агресії та звернулися до нашого Посольства в Бельгії, вже відбули в Україну, де пройдуть відповідне тренування та поповнять лави захисників. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила другий секретар Посольства України в Королівстві Бельгія Владислава Литяга.

«Станом на сьогодні 84 особи виявили бажання захищати Україну від російської агресії. Серед них – не лише громадяни Бельгії, але й італійці, французи, мароканець, люди з Латвії, Грузії, Польщі та навіть з Бразилії.Є також добровольці з України, але вони переважно їдуть додому своїм ходом. З цих 84 людей 39 вже пройшли співбесіду та відповідають необхідним критеріям. Ми організовуємо для них транспортування автотранспортом. Раніше так були відправлені в Україну 8 добровольців, сьогодні відбувають ще п’ятеро», - розповіла Литяга.

За її словами, переважна більшість людей, що звертаються до посольства і пропонують допомогу у захисті України, мають військовий «бекграунд». З кожним з них проводиться індивідуальна робота з оцінки готовності та оформлення необхідних документів.

Після цього всі вони прибувають на кордони Польщі з Україною, де вже входять у контакт з українськими військовими, які надають їм можливість пройти необхідне тренування, яке є обов’язковим перед відправленням на фронт.

«Посольство вже у перші дні з початку війни оголосило про збір гуманітарної, військової та медичної допомоги. На базі посольства було створено гуманітарний хаб, куди усі бажаючі звозили за переліком все необхідне.Станом на зараз ми перенесли цей хаб до Брюссельського Експоцентру, оскільки приміщення посольства було повністю завалене речами та гуманітарною допомогою. Ми вже не могли її зберігати, хоча кожного дня відправляли величезні вантажівки у бік України», - додала український дипломат.

Як повідомлялося, в Україні створюється Інтернаціональний легіон територіальної оборони у складі іноземців, які бажають долучитися до опору російським загарбникам та захисту світової безпеки. Згідно з відповідним указом, іноземці мають право вступити до ЗСУ на військову службу за контрактом у добровільному порядку, зокрема й до лав Сил територіальної оборони. 

Президент РФ Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Збройні сили України та підрозділи територіальної оборони дають жорстку відсіч російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-