Російські загарбники перейшли до відкритої тактики терору – Данілов

Російські загарбники перейшли до відкритої тактики терору – Данілов

Укрінформ
Російські окупаційні війська перейшли до відкритої тактики терору, завдають ударів по цивільному населенню та критичній інфраструктурі.

Про це у Фейсбуці заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, передає Укрінформ.

«Весь сектор безпеки і оборони України дає гідну відсіч московським окупантам по всіх напрямках. Російські окупаційні війська перейшли до відкритої тактики терору, завдають путінських «точкових ударів» по цивільному населенню та критичній інфраструктурі. Мета - залякати, створити паніку, зламати нашу волю до спротиву», - наголосив Данілов.

За його словами, ворог порушує досягнуті домовленості - блокує відкриття «зелених коридорів», не допускає гуманітарні вантажі, але при цьому намагається створити фальшиву картинку «радісної зустрічі» окупантів місцевими жителями. "Але дешеві трюки російських пропагандонів провалились. Героїчний Херсон відмовився брати участь у шоу під назвою «звільнення», влаштованому московськими покидьками", - констатує секретар Радбезу.

Він наголосив, що тримають оборону Харків і Маріуполь - ключові міста стримування агресора на Півдні та Сході. Готуються до оборони Миколаївщина й Одеса.

Водночас Данілов не виключив, що РФ розпочне додаткову мобілізацію свого населення.

«Можна очікувати проведення додаткової мобілізації у Росії, що значно ускладнить внутрішньополітичну ситуацію. Зомбоване російське суспільство готове кричати: «Можем повторить», але вмирати за путінські фантазії воно не готове, на відміну від українців, які готові вбивати за свою свободу і свою землю», - зауважив він.

За словами секретаря РНБО, погіршує ситуацію в РФ прибуття в регіони «вантажу 200» - масштаби жертв з-поміж російських військовослужбовців викликають шок і паніку. "Посилюються тенденції відмови і ухилення від участі у бойових діях в Україні з-поміж військових країни-терориста", - констатує він.

Данілов також згадав фразу-мем про російський військовий корабль: «Тому наш курс незмінний: «русский корабль идёт … на @уй». І його швидкість буде стрімко зростати».

Він зазначив, що в Україні натомість зміцнюється тероборона, армія поповнюється свіжими резервами зі складу високомотивованих і дуже розлючених українців, союзники надають допомогу, населення повністю довіряє і підтримує свого Президента.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

38 країн направили спільне звернення до МКС провести розслідування військових злочинів Росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-