СБУ попередило про підготовку ворогом вкидання з постановочним відео з «секретних тюрем»

СБУ попередило про підготовку ворогом вкидання з постановочним відео з «секретних тюрем»

Укрінформ
Служба безпеки України попереджає про можливе вкидання від російських загарбників про «секретні тюрми СБУ» з постановочним відео за участю бойовиків ОРДЛО.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомило у Фейсбуці.

«Очікуємо вкиди про діяльність «секретної тюрми СБУ/ЦРУ» на українській території. Нібито її ув’язнені, котрі потрапили в полон ЗСУ, передадуть відео з тюрми. А от роль «ув’язнених» для цієї постановки візьмуть на себе бойовики ОРДЛО із колишніх військових дезертирів чи злочинців», - зазначають у спецслужбі.

При цьому у СБУ порадили загарбникам не займатися постановками, а брати будь-яке відео за участю полонених російських вояків.

«Ми ділимося ними щодня і в дуже великій кількості! І там є чимало цікавого для Гааги», - зазначили у Службі безпеки.

Зазначається також, що вороги створюють у соцмережах безліч фейкових сторінок українських органів влади, на яких нібито наші посадовці чи військові під загрозою фізичного насильства закликають співпрацювати з окупантами або розповідають про капітуляцію Києва.

«Про всяк випадок нагадуємо, що мер Куп'янська, який хотів «здати» місто російським загарбникам, отримав підозру від СБУ у той же день», - акцентується в повідомленні.

У СБУ також порекомендували не дивитися і не слухати російське ТБ, яке ворог ретранслює через захоплене телекомунікаційне обладнання у Херсоні та Мелітополі, і не читати російські методички з «правилами для визволених територій України», які поширюють на тимчасово окупованих територіях.

«Довіряйте перевіреним та офіційним джерелам! Вони регулярно повідомляють оперативну інформацію про перебіг війни, втрати ворога, результати бомбардувань українських міст і шалений спротив наших захисників», - закликали у СБУ.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-