Канадський суспільний мовник CBC/Radio-Canada припиняє роботу в Росії

Канадський суспільний мовник CBC/Radio-Canada припиняє роботу в Росії

Укрінформ
Канадський суспільний мовник CBC/Radio-Canada вирішив призупинити роботу своїх журналістів у Росії після підписання президентом Володимиром Путіним закону, який криміналізує незалежні репортажі в країні.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті СВС.

“CBC/Radio-Canada глибоко занепокоєні новим законодавством, ухваленим у Росії, яке, видається, криміналізує незалежне висвітлення чинної ситуації в Україні та Росії. На тлі цієї ситуації та непокоячись про ризик для наших журналістів й співробітників у Росії, ми тимчасово припиняємо нашу роботу у Росії, поки ми не отримаємо ясності стосовно цього законодавства”, - йдеться у поширеному повідомленні.

У CBC/Radio-Canada зазначили, що приєднуються до інших ЗМІ у підтримці вільної преси та безперешкодного доступу до точної й незалежної журналістики як в Україні, так і в Росії.

“Наші журналісти виконували важливу роботу, доносячи усі елементи цієї історії до канадців та людей по всьому світу. Ми пишаємося їх професіоналізмом та рішучістю й продовжимо підтримувати їх роботу”, - наголосили у СВС.

Як повідомлялося, в Росії було прийнято закон, що передбачає до 15 років позбавлення волі для осіб, яких звинувачують у поширенні «фейкових новин» про військових або закликах до санкцій проти країни.

Читайте також: Bloomberg призупиняє роботу в Росії

Раніше телерадіокомпанії «Ехо Москви» та «Дождь» припинили ефір, відмовляючись цензурувати повідомлення про війну Росії проти України.

Вебсайти BBC, Deutsche Welle та групи новин Meduza у п’ятницю були недоступні. Facebook і Twitter були заблоковані Роскомнаглядом.

BBC також оголосила 4 березня, що тимчасово призупиняє роботу всіх своїх журналістів в Росії. Згорнуло свою роботу в Росії й агентство Bloomberg.

Фото: Nathan Denette/The Canadian Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-