Росія бомбардувала Затоку касетними бомбами – експерт Bellingcat

Росія бомбардувала Затоку касетними бомбами – експерт Bellingcat

Укрінформ
Російські війська скинули на курортне селище Затока на Одещині касетні авіабомби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Твіттері колишній британській офіцер, дослідник групи Bellingcat Нік Вотерс на основі аналізу фотографій авіаобстрілу Затоки.

"Перший приклад касетних боєприпасів, які я бачив. Згідно з повідомленнями, РБК-500 в Затоці, Одеса. Вони надзвичайно жахливі і можуть скидати сотні суббоєприпасів", - йдеться у повідомленні.

За словами Вотерса, місцева влада Затоки повідомила про виявлення також касетного боєприпаса РБК-250. Він додав, що ці суббоєприпаси часто не вибухають після падіння і тому несуть велику загрозу для цивільних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, раніше російські окупаційні війська обстріляли місто Покровськ, що на Донеччині, касетними реактивними снарядами. Ворог, нехтуючи усіма міжнародними нормами, завдав удару по житловому кварталу та цивільній інфраструктурі українського міста.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-