Битва за Україну. День дев’ятий. Випуск 3

Битва за Україну. День дев’ятий. Випуск 3

Укрінформ
Російська сенаторка Нарусова розповіла про війну з Україною: з роти 100 солдат живими залишилось 4. Тепер і у них знатимуть про реальні факти війни. Перемога буде за нами! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 15 годину 4 березня.

20:45 Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко закликає Червоний Хрест організувати гуманітарні коридори, щоб доставити життєво необхідні пацієнтам ліки.

20:42 Кулеба закликав продовжувати тиск на іноземний бізнес, який залишається в РФ

Світовий бізнес та компанії-гіганти відмовляються від співпраці з Росією, і це відчують усі громадяни РФ.

20:41 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни Європейського Союзу, США, Канаду та Велику Британію ввести нові жорсткі санкції проти РФ та негайно надати Україні бойові літаки.

20:40 Глава військової адміністрації Києва Микола Жернов:  «Київ для ворога – це стратегічна ціль. Ворог використовує всі методи для досягнення цієї мети. Однак, як військовий, можу вас запевнити(…) що наші Збройні сили не дадуть пройти ворогу.  (…)Кожної години лави тероборони Києва поповнюються і зараз становлять вже більше 25 тисяч». (відео звернення за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/3420401-zernov-pro-oboronu-kieva-skladnimi-napramkami-zalisautsa-buca-ta-irpin.html).

20:37 На сьогодні немає загрози вторгнення в Україну білоруських військ, але Збройні сили України готові до будь-якого розвитку подій – Секретар РНБО Данілов.

20:33 Станом на 4 березня на спецрахунок для підтримки Збройних сил України надійшло понад 7,8 млрд грн - НБУ.

20:27 Президент Володимир Зеленський рекомендував Національному банку України здійснити купівлю на первинному ринку облігацій внутрішньої державної позики "Військові облігації".

20:25 На Донеччині за п'ятницю, 4 березня (станом на 19.00), російські загарбники вбили сімох мирних жителів та одного поранили - глава Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

20:06 Рада ЄС одноголосно підтримала рішення ввести систему тимчасового захисту для українських біженців, що рятуються від війни, яка розв’язана Росією проти України.

19:56 В Україні дозволили не маркувати продукти державною мовою - Держпродспоживслужба

19:54 Заступниця генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло наголосила, що напади на об’єкти атомної енергетики неприпустимі й суперечать міжнародному та гуманітарному праву.

19:51 Від початку широкомасштабної агресії Росії в Україні до Польщі прибуло понад 700 тис. біженців з України - Прикордонна служба Польщі.

19:47 «Це вперше держава напала на працюючу АЕС із ядерним паливом. Міжнародне право вимагає особливого захисту ядерних об’єктів. І тут дуже важко розгледіти, як дії Росії відповідають її зобов’язанням за статтею 56 Додаткового протоколу Женевської конвенції» заявила на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН у зв'язку з атакою на Запорізьку АЕС постійний представник Великої Британії при Організації посол Барбара Вудворд

19:41 Британська компанія суспільного телерадіомовлення «Бі-бі-сі» тимчасово припиняє роботу всіх своїх журналістів у Росії через затверджений Держдумою закон про покарання за поширення «завідомо неправдивої» інформації про дії російських військових.

19:38 Рада директорів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) схвалила негайну фінансову підтримку Україні в 668 млн євро.

19:31 Під завалами будинків у Бородянці на Київщині можуть перебувати близько 100 людей, їхня доля наразі невідома - речниця управління ДСНС у Київській області Вікторія Рубан.

19:24 Повітряні сили України відбивають повітряні атаки: Російські загарбники вже втратили 37 літаків та 37 вертольотів - Генштаб ЗСУ.

19:23 На Закарпатті 1200 переселенців стали до лав Збройних сил та вирушили у бойові підрозділи - голова обласної військової адміністрації Віктор Микита.

19:17 Домовитися про гумкоридори для Маріуполя не вдається - радник глави МВС

19:16 Спортивний світ підтримує Україну: Гімнастів Росії і Білорусі відсторонили від міжнародних змагань.

19:12 Член Ради Федерації РФ Людмила Нарусова на засіданні одного з комітетів розповіла: «…в результаті (бойових дій - ред.) з роти в сто осіб живими залишилися четверо».

18:58 Як зменшити біль у спині через довге сидіння в укриттях – поради МОЗ (поради за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3420329-ak-zmensiti-bil-u-spini-cerez-dovge-sidinna-v-ukrittah-poradi-moz.html).

18:58 Народного депутата з фракції партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича затримано батальйоном Тероборони за спробу сфотографувати блокпост - депутат Київської міськради Олександр Погребиський.

18:47 На Сумщині відновлюють електро-, тепло- та водопостачання після бомбардування. У Сумах подачу електроенергії частково відновлено, а Лебедин і Охтирка досі залишаються без електрики - керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький.

18:45 Швейцарія заморозить усі доступні криптовалютні активи, які належать росіянам і підприємствам РФ, що знаходяться під санкціями ЄС.

18:44 Президент Володимир Зеленський провів перемовини з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

18:41 На Луганщині російський агресор обстріляв Рубіжне, пошкоджені будинки та електрична підстанція – Рубіжанська міська рада.

18:34 Українців закликають до спротиву: перекриємо тил ворогу - завершимо війну за лічені дні -  ЗСУ

18:28 У Міністерстві оборони України застерігають щодо можливого шахрайства під час збору коштів на потреби Збройних сил України, або для підтримки людей, які постраждали від війни.

18:28 НЕК "Укренерго": Інформація про вимкнення світла - фейк РФ, щоб ускладнити роботу енергосистеми

18:27 Поліція: У Мархалівці Київської області внаслідок авіаудару загинули п’ятеро дорослих та двоє дітей, четверо осіб поранені.

18:19 Захисники Миколаєва відбили атаку на місто, бої тривають на околицях - голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

18:18 Українські профспілки забезпечують людей їжею та житлом і закликають колег з ЄС посилити тиск на уряди своїх країн щодо санкцій та підтримки біженців.

18:09 Президент Зеленський: Поговорив з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Поінформував про ядерний тероризм агресора. Запобігти йому – наше спільне завдання. Обговорили посилення санкцій проти РФ. На порядку денному було також питання членства України в ЄС

18:08 Українські воїни відбили аеропорт Кульбакіно у Миколаєві і підняли там державний прапор - Сухопутні війська ЗСУ.

18:03 У Києві знову оголосили повітряну тривогу

18:00 Держспецзв’язку: Трансляція російського телебачення з телевежі у Мелітополі – фейк

17:53 Президент Зеленський обговорив із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем шляхи убезпечення атомних електростанцій та об’єктів критичного виробництва, а також посилення санкцій проти РФ.

17:48 У перемогу України у війні над Росією вірять 82% українців, 8% впевнені в цьому а 10% – не вірять.

17:43 Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє про застосування російськими окупантами нової терористичної практики. Почастішали випадки викрадання російськими військовими автомобілів з автосалонів у тимчасово окупованих містах України.

17:37 Сейм Литви закликав демократичні країни вимагати від Російської Федерації відкриття гуманітарних коридорів на території України, а також оголосити безполітну зону в небі над коридорами та над українськими ядерними об’єктами.

17:33 Міноборони України попередило про появу фейкових сторінок міністерства у Фейсбуці

17:32 Прямо зараз Україна, РФ та Червоний Хрест обговорюють відкриття «зелених коридорів» – Подоляк

17:28 АТ "Укрзалізниця" призначає наступні наступні евакуаційні поїздки. У розкладі зазначено: 22:00 - поїзд Київ - Чоп; 22:32 - поїзд Одеса - Ужгород.

17:28  Херсонці з державними прапорами вийшли в центрі міста на акцію протесту проти агресора.

17:22 Під Гостомелем загинув легендарний десантник із Бердянська Герой України Валерій Чибінєєв. Вічна пам’ять і Слава Герою!

17:20 На подвір’я президентської дачі у Конча-Заспі впав, імовірно, уламок ракети – Никифоров.

17:13 Міністр культури та інформаційної політики України звернувся до міністрів культури Європейського Союзу з проханням застосувати санкції до російських каналів пропаганди.

17:13 Американський виробник мережевого обладнання та програмного забезпечення Cisco Systems Inc. приймає діяльність у РФ та Білорусі.

17:09 Радіостанція "Ехо Москви" повідомила:"віддали всі корпоративні акаунти соцмереж і відключили сайт".

17:06  Найближчим часом Кабінет Міністрів планує затвердити механізм підтримки для сімей тих українців, які втратили роботу через війну - міністр соціальної політики Марина Лазебна.

17:04 Громадські організації підписали звернення до країн НАТО про захист неба України

16:57 У Лисичанську на Луганщині сьогодні внаслідок російських обстрілів було зруйновано відділення дитячої лікарні, поранено хірурга - керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

16:54 КМДА: У Києві комендантська година на вихідні залишається без змін - з 20:00 до 07:00

16:53 Український футболіст Віктор Коваленко звернувся до мешканців Херсону

«Не будьте масовкою для їхніх телекамер, ми прийдемо і заберемо це місто назад».

16:50 Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк вважає, що Третя світова війна вже почалась, але світ цього не розуміє.

16:48 Радбез ООН збирається на термінове засідання через напад Росії на Запорізьку АЕС

16:43 Російська Федерація вважає, що її війська контролюють деякі території України, але там є наші люди, які знищують загарбників – Подоляк

16:43 Ромська рада України та Молодіжна ромська рада України виступили з Відкритим листом до українського народу та світової спільноти, у якому, серед іншого, заявили, що у зв’язку з атакою на Бабин Яр РФ не місце у складі цивілізованого світу.

16:40 Швейцарія направляє до України гуманітарні вантажі

16:37 Третій етап переговорів делегацій України та Російської Федерації відбудуться завтра або післязавтра – Подоляк

16:34 Скасовано чемпіонат Європи з карате у Москві.Турнір був запланований на 2023 рік.

16:33 Черговий ворожий СУ-25 знищили разом із пілотом - Генеральний штаб Збройних сил України.

16:31 Американська компанія Microsoft припиняє продажі і надання послуг у Росії.

16:27 У Прокуратурі Автономної Республіки Крим та міста Севастополя виклали інструкцію для тих людей, які мешкають на тимчасово окупованих територіях Кримського півострова, Донецької та Луганської областей, і їх РФ призиває на війну.(інструкція за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-crimea/3420170-dla-meskanciv-okupovanogo-krimu-viklali-poradi-ak-uniknuti-armii-rf-ta-ne-vouvati.html)

16:26 Створено благодійний фонд «Фонд підтримки зовнішньої розвідки України».(як підтримати дивіться за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3420168-dla-pidtrimki-zovnisnoi-rozvidki-ukraini-stvorili-blagodijnij-fond.html).

16:19 Військовий психолог Олег Покальчук - Заходу: Якщо не закриєте нам небо, воно закриється для всієї планети

16:19 «Кадирівці» вбили кількох працівників Запорізької АЕС - Арахамія

16:15 Криптофонд України за тиждень зібрав 50 млн доларів у криптовалюті для підтримки України.

16:14 Президент України Володимир Зеленський не надсилав офіційного запиту до президента РФ Володимира Путіна про прямі переговори – Арахамія.

16:09 Генштаб ЗСУ закликає українців до тотального народного спротиву

16:05  За два дні Закарпаття відправило майже 1000 тонн гуманітарки в східні й центральні регіони країни

16:03 Харків отримав 25 тонн гуманітарної допомоги, зібраної вінничанами.

15:59 Київська міська державна адміністрація закликає власників забезпечити роботу ветеринарних магазинів та аптек.

15:54 На Сумщині поки що немає можливості організувати гуманітарні коридори - голова ОВА

15:30 Вибухотехніки Нацполіції спільно з Friends of Ukraine EOD «Друзі України» запустили сайт Ukraine CAT-UXO(https://www.ukraine-cat-uxo.com/t-ua?fbclid=IwAR2f7zdeMP3l9mop_WMr8-GDrf7pAW9uPRpMTyti7sMWjrXBnp07ToAUje0). На вебресурсі розміщено порядок дій та правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів

15:30 Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA попереджає про масову розсилку шкідливого програмного забезпечення на електронні скриньки українців.

15:29 Херсон знаходиться в кільці і наші машини з гуманітарною допомогою до міста не пропускають, агресор хоче довести ситуацію до критичної, щоб привести «порятунок» - міський голова Херсона Ігор Колихаєв.

15:16 Радник голови МВС України Антон Геращенко виклав інструкцію для цивільних осіб, які затримали солдатів із РФ.(інструкція за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3419940-akso-ukrainci-zatrimali-soldativ-rf-instrukcia-mvs.html)

15:14 Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков не підтримав пропозицію Президента України Володимира Зеленського щодо прямих переговорів лідерів двох країн.

15:11 Гуманітарна допомога доставлена у Київську область, а хаби з гумвантажем працюють у Харкові, Чернівцях, Луцьку та Чопі - заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

15:11 У Києві створять декілька хабів з резервом продуктів, одягу, речей першої необхідності та гуманітарної допомоги - Київський міський голова Віталій Кличко.

15:00 Офіс генпрокурора та СБУ розпочали розслідування екоциду – за даними слідства, ворог створює загрози екокатастрофи в Україні та Європі.

14:58 Олександр Лукашенко заперечує навіть найменший намір брати участь у війні в Україні.

14:53 У Дніпрі біля історичного музею ім. Дмитра Яворницького зміцнили статуї половецьких баб мішками з піском.

14:50 Предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній відвідав розташування і блокпости, де несуть чергування захисники Батьківщини.

14:47 Ексглава міністерства оборони Грузії Іраклій Окруашвілі вирушив в Україну для участі у бойових діях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-