Якщо українці затримали солдатів РФ – інструкція МВС

Якщо українці затримали солдатів РФ – інструкція МВС

Інфографіка
Укрінформ
Радник голови МВС України Антон Геращенко виклав інструкцію для цивільних осіб, які затримали солдатів із РФ.
Як повідомляє Укрінформ, цю інструкцію він розмістив у Телеграмі.

«Російські солдати, окупанти, що покрили себе незмивною ганьбою, розбігаються в різні боки і блукають лісами та полями України. Їхнє життя треба берегти. Вони необхідні для обмінного фонду полонених. Якщо Ви побачили голодного російського солдата, готового здатися в полон, спочатку запропонуйте йому віддати його зброю, потім ведіть його в місцеву сільраду до старости. Або до офісу місцевої ОТГ», - написав Геращенко.

Якщо офіс ОТГ знаходиться далеко або це небезпечно, необхідно покликати на допомогу і обов'язково набрати номер гарячої лінії збірного пункту полонених Міністерства оборони.

В інформаційній листівці уточнюється, що якщо російський солдат готовий здатися в полон, треба сказати йому, щоб він підняв руки вгору і ліг на землю.

Потім необхідно обшукати полоненого, переконатися, що у нього немає (іншого – ред.) зброї, наказати йому встати та конвоювати, дотримуючись дистанції у два метри.

Геращенко також нагадав громадянам номер телефону «гарячої лінії» щодо прийому полонених загарбників – +380 894201863.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Введено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-