Подоляк: Третя світова війна вже почалась, але світ цього не розуміє

Подоляк: Третя світова війна вже почалась, але світ цього не розуміє

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк вважає, що Третя світова війна вже почалась, але світ цього не розуміє.

Таку думку він висловив на брифінгу у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Подоляк зазначив, що світова спільнота досі не може повірити в те, що в 2022 році можливі такі події.

"Вони сидять у кафе, ресторанчиках, наприклад, у Брюсселі, Амстердамі, думають, умовно, про Нетфлікс. Вони не готові були психологічно до того, що можна зайти і почати бомбардувати центр міста. Великого міста, де 3,5 мільйони населення. Вони цього не розуміли. Вони думали, що Велика вітчизняна, як називають росіяни, а насправді Друга світова війна завершилась і більше такого не буде. Будуть якісь локальні конфлікти, але не буде глобального конфлікту. Зараз є глобальний конфлікт", — підкреслив радник керівника ОП.

Як зазначив Подоляк, світова спільнота думає, що якщо втручатиметься, то буде Третя світова війна. «Вона вже є. Це конкретні прояви Третьої світової", — наголосив він.

Радник керівника ОП переконаний, що Росія не зупиниться на Україні, а піде з війною в інші країни.

Подоляк також зазначив, що західні партнери України ще не до кінця розуміють, що дії загарбників є терористичною загрозою світу, зокрема йдеться про атаки на Запорізьку АЕС.

"На жаль, західний світ, наші партнери, ще не до кінця розуміють, що це є вже терористична загроза світу. Виходячи з того, що сьогодні вночі бомбили Запорізьку атомну станцію, це вже нонсенс", - сказав Подоляк.

Він додав, що на даний час відбуваються затяжні битви навколо багатьох міст України і видно, що це вже гуманітарна катастрофа в центрі Європи.

"Безумовно пакет санкцій, які наші західні партнери накладають на Російську Федерацію створює для них дуже тяжкі наслідки, які будуть працювати і рік, і два, і три навіть... Це вже обрушило їм економіку. Зрозуміло, що вони хочуть вийти на якісь рішення, зрозуміло, що ці рішення мають бути і в інтересах України", - додав Подоляк.

Крім того, він зауважив, що будь-яка війна це декілька етапів і переговори - це один з обов'язкових етапів, зокрема в України є на сьогоднішній день потреба вирішувати гуманітарні питання.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу протистоять агресії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-