Агресор вже використав 95% підготовлених батальйонних тактичних груп – Данілов

Агресор вже використав 95% підготовлених батальйонних тактичних груп – Данілов

Укрінформ
Російське командування уже використало не менше 95% підготовлених батальйонних тактичних груп і потребує термінового підтягування резерву.

Як передає Укрінформ, про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов повідомив у Фейсбуці.

«Московський окупант зазнає суттєвих втрат на всіх операційних напрямках – Поліському, Сіверському, Слобожанському, Таврійському і в зоні проведення операції Об'єднаних сил. Українські військові і сили ТРО на сьогоднішній день перехопили тактичну ініціативу, але ворог не полишає планів щодо оточення міст Київ, Харків та щодо виходу на адміністративні межі Луганської та Донецької областей», - заявив Данілов.

При цьому російське командування вже використало не менше 95% підготовлених БТГр і потребує термінового підтягування резерву.

«Жорнова ЗСУ, ТРО та інших силових підрозділів щодо перемелювання різноманітних Z, V, A та іншого російського окупаційного матеріалу працюють ефективно і вправно», - зазначив Данілов.

Усвідомлюючи слабкість власних позицій і з метою виграти час для передислокації і оновлення, ворог наносить інтенсивні авіаційні та ракетно-артилерійські удари по військових та цивільних об’єктах.

«Сьогодні вночі путінський режим поставив світ перед загрозою глобальної катастрофи. Російські терористичні війська обстріляли територію Запорізької АЕС - внаслідок чого зайнялася пожежа, і тільки завдячуючи героїчним діям загону ГУ ДСНС України в Запорізькій області вдалось локалізувати небезпеку. Все це наслідок неспроможності Кремля досягти своїх цілей в Україні військовими методами, що призвело до санкціонування Путіним методів неприховано терористичних», - наголосив Данілов.

За його словами, про це свідчить, зокрема використання санітарних автомобілів із символікою Червоного Хреста для перевезення озброєння і боєприпасів; переодягнення, насамперед, російськими силами спеціальних операцій та десанту в українську військову форму, обстріли мирних районів, міст і сіл.

«Тому для всієї російської верхівки Гаага наближається все швидше й невідворотно», - заявив Данілов.

Гарячим залишається Південний напрямок, на якому агресор концентрує ресурси для активних дій щодо спроб оточення Одеси.

Як повідомлялося, у ніч на 4 березня російські війська обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано потрапляння до першого енергоблоку, сталася пожежа в адміністративній будівлі.

Станом на ранок 4 березня майданчик ЗАЕС був захоплений російськими військами. Прямого зв'язку із керівництвом електростанції немає. Радіаційний фон - у межах природних значень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-