В Офісі Президента помітили, як Росія  відповзає у своїх

В Офісі Президента помітили, як Росія відповзає у своїх "хотєлках"

Укрінформ
Російська Федерація поступово знижує свої вимоги до України в контексті війни.

Таку думку позаштатний радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович висловив в ефірі телеканалу "Україна 24", аналізуючи результати переговорів між українською та російськими делегаціями, передає кореспондент Укрінформу.

"Росіяни поступово знижують вимоги. Учора було включення міністра закордонних справи Росії Сергія Лаврова. Якщо ми уважно подивимося його, побачимо, що вони припинили розмовляти про денацифікацію. Вони заговорили навіть про те, що про позаблоковий статус не дуже піднімалася тема. Йшлося про недопущення розміщення в Україні окремих видів наступальної зброї. Ось це зменшення ступеню вимог показує, що вони розуміють, що досягнути політичних цілей їм не вдається військовим шляхом", – сказав Арестович.

Він також поінформував, що сторони визначаться із датою та місцем проведення наступного раунду переговорів після консультацій у своїх столицях.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня відбувся другий раунд переговорів між українською та російською делегаціями.

За словами радника керівника ОПУ Михайла Подоляка, українська делегація не досягла у переговорах з російською делегацією тих результатів, на які сподівалася. Водночас сторони досягли розуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найзапекліших боїв з можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли буде здійснюватися евакуація в секторах, де вона проводиться.

28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд переговорів у Білорусі та поїхали до своїх столиць для консультацій щодо подальших рішень. Як зазначав Подоляк, переговори між делегаціями були важкими, але без будь-яких обов'язкових ультиматумів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-