Битва за Україну. День дев’ятий. Випуск 1

Битва за Україну. День дев’ятий. Випуск 1

Укрінформ
Почався дев’ятий день протистояння рашистським мерзотникам. Ми, українці, незламні. Ми стоїмо проти ворога міцним щитом, а станемо ще й мечем. Перемога буде за нами! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 9 годину 4 березня.

08:39 Українські військові знищили на Броварському напрямку на Київщині 4 ворожих БМП, 2 танки і захопили 1 бронемашину піхоти – Генеральний штаб ЗСУ.

08:23 Станом на 7:00 4 березня радіаційний фон у Запорізькій області є незмінним і не несе загрози для населення - Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб.

08:13 Міла Куніс та Ештон Кутчер пожертвують $3 мільйони на гуманітарну підтримку Україні

08:01 Внаслідок обстрілів Енергодар залишився без опалення, пошкоджена теплотраса – міський голова.

07:57 З боку Запорізької АЕС вітер дме у бік Росії - зокрема Ростова-на-Дону та Краснодара, а також південно-східної частини України - Енергоатом.

07:57 У Києві знову оголосили повітряну тривогу

07:44 На Сумщині ЗСУ зупинили колону російської техніки, яка йшла на Київ – Живицький, глава ОДА

07:43 Майданчик Запорізької АЕС захоплений російськими військовими - Державної інспекції ядерного регулювання.

07:37 Азійський банк інфраструктурних інвестицій припиняє всі проєкти у РФ та Білорусі.

07:35 Генштаб ЗСУ: Станом на 06.00 4 березня основні зусилля окупантів зосереджено на оточенні Києва та послабленні спротиву в заблокованих населених пунктах. Угруповання ЗС РФ вичерпали основну частину оперативних резервів та почали підготовку перекидання додаткових сил і засобів з Південного та Східного військових округів.

07:34 На Чернігівщині ворог зосереджує зусилля на напрямках Києва - голова ОДА

07:30 Пожежу на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) ліквідовано, проте ситуація залишається складною - мер Енергодара.

07:25 Зараз дуже складна гуманітарна ситуація у Сумах і Охтирці - МВС

07:24 Онлайн-сервіс з розміщення, пошуку та короткострокової оренди житла по всьому світі Airbnb призупиняє роботу в Росії та Білорусі.

07:12 Агресія РФ і кроки у відповідь: країни G7 збирають зустріч щодо України

06:58 Усі е-паспорти, які відображаються у «Дії», вважаються дійсними – МВС

06:57 Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та віцепрем’єр-міністр Христя Фріланд обговорили із Президентом України Володимиром Зеленським викликану російськими обстрілами пожежу на Запорізькій АЕС.

06:43 План евакуації мешканців Енергодара готується – голова ОВА

06:35 Російський олігарх Олег Дерипаска попередив, що за будь-який інцидент на ядерних об'єктах, який може статися під час війни з Україною, Росію проклинатимуть століттями.

06:14 У кіберполіції рекомендують українцям у випадку виявлення підозрілої кіберактивності негайно повідомити про це хмаровому провайдеру, на якому вона може бути розміщена.

06:12 Пожежу в навчально-тренувальному корпусі Запорізької АЕС в Енергодарі локалізували, жертв і постраждалих немає. - ДСНС

06:07  Міжнародний кінофестиваль у Торонто цього року не запрошуватиме представників Росії, натомість збільшивши представництво України.

05:53 Загроза обстрілів українських АЕС перевищує загрозу будь-якої ядерної ракети — міністр Галущенко

05:45 Мер Енергодара Дмитро Орлов заявляє, що на Запорізькій атомній електростанції є поранені, зокрема й важкі. Вивезти їх до лікарні немає можливості.

05:42 Будь-яке влучення снаряда або пожежа на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) може спричинити неконтрольоване перенесення радіаційного забруднення на невизначену територію - Міндовкілля

05:40 Запорізьку АЕС гасять під вогнем російської артилерії, від обстрілів розгораються нові осередки. Основне обладнання і енергоблоки Запорізької атомної електростанції зберігають цілісність -Державна інспекція ядерного регулювання України

05:29 Окрім шести реакторів на території Запорізької атомної електростанції перебуває близько 150 контейнерів із ядерним паливом – міністр Галущенко

05:28 Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон обговорив із Президентом України Володимиром Зеленським ситуацію на Запорізькій АЕС і заявив, що Лондон домагатиметься скликання екстреного засідання Ради Безпеки ООН з цього питання.

05:18 У МАГАТЕ заявили, що контактують з Україною щодо ситуації на Запорізькій АЕС

05:09 Президент США Джо Байден і Президент України Володимир Зеленський під час термінової розмови в ніч на п’ятницю обговорили ситуацію, пов’язану з обстрілами та захопленням Запорізької АЕС.

05:02 Обстріл ЗАЕС є порушенням усіх міжнародних угод – Міндовкілля

04:55 В Охтирці на Сумщині знищено ТЕЦ, необхідно терміново евакуювати людей – голова ОВА

04:43 Україна в ОБСЄ: Варварська поведінка російських військ зумовлена божевільними ідеями Путіна

04:34 Ядерна безпека на Запорізькій АЕС порушена - в.о.гендиректора

04:32 Президент України Володимир Зеленський заявив, що російських військових, які обстрілюють Запорізьку атомну електростанцію, потрібно зупинити негайно, інакше Європа загине від ядерної катастрофи.

02:56 Розширені санкції проти Росії: Держдеп США оприлюднив список (список за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3419569-rozsireni-sankcii-proti-rosii-derzdep-ssa-opriludniv-spisok.html).

02:54 Україна просила закрити небо для запобігання ядерній катастрофі – Енергоатом

02:46 Для чехів, які воюватимуть за Україну, скасують відповідальність за найманство – прем’єр Чехії.

02:41 У Києві знову оголосили повітряну тривогу

02:29 Російські снаряди влучили в енергоблок Запорізької АЕС – Енергоатом

02:24 Російський цивільний чартерний літак, який прямував до віддаленого регіону Арктики у Канаді, здійснив примусову посадку у канадському місті Єлловнайф.

01:50 На Запорізькій АЕС заявляють про ядерну загрозу через обстріли важкою російською технікою

01:47 Вакарчук відвідав військовий шпиталь у Запоріжжі

01:47 У результаті обстрілів з важкої техніки російської армії на Запорізькій АЕС виникла пожежа -речник Запорізької АЕС Андрій Туз.

01:42 Український народ надихає весь світ - Блінкен записав відео звернення (звернення за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3419545-ukrainskij-narod-nadihae-ves-svit-blinken-zapisav-videozvernenna.html).

01:39 Китай просив Росію не починати вторгнення в Україну до закінчення Олімпіади — ЗМІ

01:31 Українська ППО за добу знищила три російські літаки – ЗСУ

01:30 Вже понад годину на підступах до Запорізької атомної електростанції тривають запеклі бої - мер Енергодара.

01:16 Червоний хрест допоможе гарантувати безпеку людям, яких евакуйовуватимуть з місць бойових дій

01:07 Російська Федерація ввела на територію України більшу частину створеного для наступу угруповання, зі 117 укомплектованих і споряджених батальйонних тактичних груп залишилось не більше шести, які не перебувають на території нашої країни - Генштаб ЗСУ.

01:01 На Закарпатті запрацював логістичний гуманітарний хаб

00:51 За два дні на аеродромі та військовій базі у селищі Куйбишеве (Миколаївська область) українські військові знищили близько 245 одиниць російської військової техніки та 30 вертольотів – голова ОВА.

00:49 В Енергодарі Запорізької області колона ворожої техніки рушила в бік атомної електростанції -пресслужба "Енергоатому".

00:45 АТ "Укрзалізниця" зробило усі рейси зі сходу в напрямку заходу України евакуаційними й закрило продаж квитків на них.

00:38 ЮНЕСКО оголосила про початок роботи щодо оцінки завданих Україні російськими агресорами збитків у сфері компетенції організації (зокрема щодо освіти, культури, культурної спадщини та інформації), а також про реалізацію заходів у рамках надання невідкладної підтримки.

00:25 Військовослужбовці Харківського прикордонного загону затримали коригувальника вогню російських військ.

00:24 В Україні станом на 18:00 були зафіксовані черги у пунктах пропуску на кордоні з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Молдовою і Румунією – МВС.

00:19 Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська оприлюднила звернення до українців та Президента Володимира Зеленського, в якому висловила захоплення їх діями, єдністю, а також розповіла, що роблять опозиційно налаштовані білоруси, аби два народи залишалися союзниками.

00:09 Пропозиція Кремля щодо «гуманітарної допомоги» є цинічною. Лише Кремль несе відповідальність за створену в Україні гуманітарну катастрофу - євродепутат

00:08 У Херсоні та селищі Каланчак 4 березня очікуються "театральні вистави" за участю завезених із тимчасово окупованих Криму та ОРДЛО "акторів" - джерела.

00:03 Віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина обговорила з заступником генерального секретаря Управління ООН з координації гуманітарних питань Мартіном Гріффітсом доставку гуманітарної допомоги до України.

03.03.2022

00:00 Український льотчик потрапив у полон до загарбників, його можуть використати для пропаганди -командування Повітряних сил ЗСУ.

23:55 Рятувальники на місці завданого авіаудару по ТЕЦ в Охтирці виявили тіла двох загиблих, з-під завалів також деблоковано жінку – МВС.

23:50 Українська влада координує постачання сотень тонн вантажів у 24 регіонах та у Києві, щоб не допустити гуманітарної катастрофи – Офіс Президента.

23:46 У Мелітополі російські канали влаштували "виставу", показавши, як загарбників, нібито, радо зустрічають в місті. Насправді люди зустрічали окупантів з українськими прапорами та криками “Йдіть додому!” – Запорізька ОВА.

23:45 У місті Чернігів станом на 18:20 з-під завалів було вилучено тіла 33 загиблих людей та 18 травмованих– МВС

23:36 Від початку вторгнення РФ в Україну російські ВМС обстріляли 5 цивільних суден, одне з яких затонуло, на другому кілька днів триває пожежа – голова Одеської ОВА.

23:22 В Україні запустили «гарячу лінію» для оперативного надання допомоги - ОП

23:17 У Херсоні російські загарбники захопили телевежу – МВС

23:14 Перша леді України Олена Зеленська запустила Телеграм-канал з інформацією, яка допоможе під час війни.

23:10 Журналісти пропонують 7 способів допомогти Україні з Донецька чи Луганська. (за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-uarazom/3419475-zurnalisti-proponuut-7-sposobiv-dopomogti-ukraini-z-donecka-ci-luganska.html)

23:03 У зв’язку з небезпекою повторних ударів прийнято рішення про евакуацію в безпечне місце близько 330 мешканців села Біленьке Білгород-Дністровського району Одеської області- ДСНС.

22:54 У Дніпропетровській області правоохоронці виявили за добу 14 осіб, які можуть бути причетні до диверсійної діяльності – Національна поліція.

22:53 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав іноземних партнерів невідкладно ухвалити рішення про надання Україні бойових літаків.

22:50 На Донеччині 3 березня (станом на 20.00), російські загарбники вбили жінку та поранили понад 70 мирних жителів - Кириленко.

22:49 Російське наглядове відомство Роскомнагляд надіслало до Telegram вимогу про видалення бота, що пропонує отримати інформацію про військовослужбовців РФ, які були взяті в полон або загинули в Україні.

22:47 Посол України в Туреччині Василь Боднар закликав туристичні агентства відмовитися від співпраці з Асоціацією туристичних агентств TÜRSAB через подвійні стандарти, які демонструє її керівництво по відношенню до України та держави-агресора Росії.

22:42 Віцеспікерка ВРУ Олена Кондратюк просить закрити небо над Україною: Дайте нашим дітям жити

22:41 Залізничні компанії ЄС пропонують українським біженцям безкоштовний проїзд

22:36 З опівночі Україна припиняє експорт газу

22:33 Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України спростовує інформацію про те, що на картах Google нібито з'явилися нові "мітки", за допомогою яких окупанти наводять артобстріли, ракетні або авіаудари.

22:27 Біженці з України отримали право жити в ЄС три роки - МВС

22:24 Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила, що воєнний напад Росії на Україну відкрив нову та небезпечну главу у світовій історії.

22:22 Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс закликає Росію відкрити гуманітарні коридори в Україні у містах, блокованих російськими військовими.

22:12 Президент Франції Еммануель Макрон заявляє, що президент Росії Володимир Путін відмовляється припинити атаки на Україну.

21:54 Спецпризначенці Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили у Гостомелі ще 10 ворожих БМД.

21:46 В Охтирці на Сумщині немає опалення й електроенергії, також російські війська бомбардують Суми - Живицький.

21:33 Міністерство фінансів США і Державний департамент оголосили про введення санкцій проти наближених до Путіна олігархів, а також засобів дезінформації, пов’язаних зі спецслужбами Росії, та їхніх керівників.

21:26 Українські військові тримають оборону на всіх напрямках боїв – Генштаб

21:24 Макаревич: Зараз щодня в душах українців зріє праведна ненависть до всіх у Росії, і вона залишиться і тоді, коли війна скінчиться.

21:14 Україна розраховує вже у березні інтегруватися в енергосистему ЄС – Галущенко

21:08 Президент РФ Володимир Путін зробив брехливу заяву, що нібито під час війни, розпочатої Росією в Україні, українські військовослужбовці «фактично тримають у заручниках» сотні іноземців, які «намагаються залишити зону бойових дій».

20:54 Зеленський назвав «трагічною іронією» бомбардування церкви Московського патріархату в Харкові

20:49 З початку війни Російської Федерації проти України вже понад 200 мешканців Маріуполя отримали поранення різного ступеня важкості. Також у місті через постійні обстріли немає електроенергії, води та опалення – міська рада.

20:48 У Київській області до Мартусівської колонії відправили 25 мародерів, які намагались викрасти зі складів комп’ютерну техніку на суму понад 10 мільйонів гривень.

20:43 Зеленський – Путіну: Сядь зі мною за стіл переговорів, я не кусаюся

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-