Майданчик Запорізької АЕС захоплений російськими військовими

Майданчик Запорізької АЕС захоплений російськими військовими

Укрінформ
Наразі майданчик Запорізької АЕС захоплений військовими силами Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання у Фейсбуці.

"Енергоблоки ЗАЕС зберігають цілісність, наявні ушкодження оббудови реакторного відділення енергоблока № 1, які не впливають на безпеку енергоблока. Системи та елементи, важливі для безпеки АЕС, знаходяться в працездатному стані", - йдеться також у повідомленні.

Зазначається, що змін радіаційного стану на поточний час не зафіксовано.

Активовано Інформаційно-кризовий штаб Держатомрегулювання. Фахівці Держатомрегулювання та ДНТЦ ЯРБ підтримують зв’язок із керівництвом Запорізької АЕС.

Стан енергоблоків: в енергоблоці № 1 триває планово-попереджувальний ремонт, енергоблоки №№ 2, 3 відключено від мережі та проводиться розхолодження ядерних установок, енергоблок № 4 перебуває у роботі (електрична потужність 690 МВт), в енергоблоках № 5, 6 проводиться розхолодження ядерних установок.

Оперативним персоналом контролюється стан енергоблоків та забезпечується їх експлуатація відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти п'ятниці внаслідок обстрілів із важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС.

Зафіксовано влучення у перший енергоблок, заявив представник пресслужби ЗАЕС Андрій Туз.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти із попередженням, що ці обстріли є "порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об'єкта, що може призвести до тяжких та трагічних наслідків для всього світу".

На ЗАЕС повідомили, що на територію станції увірвалися "кадировці" та хочуть її замінувати.

У ДСНС поінформували, що спалах виник за територією АЕС, у навчально-тренувальному корпусі. Станом на 5:55 пожежу локалізовано на площі 2 тис. кв м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-