На Запорізьку АЕС пропустили пожежників – голова ОВА

На Запорізьку АЕС пропустили пожежників – голова ОВА

Укрінформ
Російські загарбники пропустили пожежників на Запорізьку атомну електростанцію, яка загорілася в результаті обстрілів армією Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це "Енергоатом" повідомляє у Телеграмі.

«На Запорізьку АЕС пропустили пожежників», - повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Зазначається, що наразі вітер з боку АЕС дме у бік південно-східної частини України та у напрямку великих російських міст: Ростова-на-Дону та Краснодара.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти п’ятниці в результаті обстрілів з важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС.

Зафіксовано попадання в перший енергоблок, заявив речник Запорізької АЕС Андрій Туз. Також він повідомив, що перший реактор, в який влучають снаряди було зупинено на плановий ремонт, але ядерне паливо досі знаходиться всередині реактора. Це загрожує катастрофою світового масштабу, попередив речник ЗАЕС.

"Енергоатом" оприлюднив звернення до світової спільноти з попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об’єкта, що може призвести до важких і трагічних наслідків для усього світу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-