Ядерне паливо всередині реактора, є загроза катастрофи світового масштабу – речник ЗАЕС

Ядерне паливо всередині реактора, є загроза катастрофи світового масштабу – речник ЗАЕС

Укрінформ
Ядерне паливо нині перебуває всередині ядерного реактора енергоблоку Запорізької АЕС, яку продовжують обстрілювати російські загарбники. Існує реальна загроза світового масштабу, наслідки спрогнозувати неможливо.

Про це повідомляє 24 канал із посиланням на слова представника пресслужби АЕС Андрія Туза.

«Тиждень тому енергоблок перебував на потужності та був під'єднаний до енергомережі. Декілька днів тому його перевели у стан планового ремонту. Ядерне паливо перебуває у середині ядерного реактора. Воно ще не вивантажене», – сказав він.

Він додав, що у центральному залі є басейн перевантаження та витримки ядерного палива, який також містить збірки з ураном і ядерним паливом. Якщо зараз відбудеться руйнування гермоболонки, то вихід радіоактивних матеріалів реальний.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти п’ятниці в результаті обстрілів із важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС.

Зафіксовано попадання в перший енергоблок, заявив речник Запорізької АЕС Андрій Туз.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти з попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об’єкта, що може призвести до важких і трагічних наслідків для усього світу».

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розмістив відкритий заклик до Росії негайно припинити обстріли Запорізької АЕС та дати пожежним командам ліквідувати наслідки атак, інакше континент чекає масштабна катастрофа.

Фото: energodar.city

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-