В окупації - 400 тисяч людей: до Маріуполя намагаються доставити гуманітарну допомогу

В окупації - 400 тисяч людей: до Маріуполя намагаються доставити гуманітарну допомогу

Укрінформ
Українська влада намагається доставити гуманітарну допомогу в місто Маріуполь, де в окупації знаходяться 400 тисяч людей.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Укрінформ.

"Ми працюємо над тим, щоб, по-перше, в регіонах допомогти тим громадянам, які є в небезпеці. Тобто, ми створюємо разом з місцевою владою, з військовими, територіальною обороною невеличні "зелені коридори" для того, щоб допомогти нашим громадянам або покинути небезпечне місце, або надати їм необхідну гуманітарну допомогу", - сказала вона.

За її словами, наразі допомогу планується надати мешканцям Маріуполя.

"Зараз ми намагаємося надати допомогу Маріуполю. Там зараз в небезпечній ситуації, в окупації знаходяться 400 тисяч людей. Зараз ми зв'язалися, і в тому числі завдяки нашій співпраці з і віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, міністром соціальної політики Мариною Лазебною, з Червоним Хрестом. Ми спробуємо доставити туди гуманітарну допомогу", - сказала вона.

Також, за її словами, головна робота - інформувати світ про злочини, які тут здійснює Росія. "Ми все це фіксуємо, пишемо про це на нашому сайті, і обов'язково щодня, декілька разів на день ми інформуємо європейського комісара з прав людини і верховного комісара ООН з прав людини. Це, безумовно, має сенс, тому що користуючись нашою інформацією, роблять теж необхідні висновки для того, щоб підтримувати нашу країну", - наголосила вона.

"Багато ми проводимо перемовин і є велика підтримка моїх колег-омбудсменів. Вони надають нам підтримку і гуманітарну. І зараз мої представники на західних кордонах будуть отримувати цю допомогу від них. Вони звертаються до своїх урядів, до своїх парламентів, щоб тиснули на Російську Федерацію, приймали ці необідні санкції. Щоб Росія все ж таки прибралася зі своїми військами з нашої території", - додала вона.

Як повідомлялося, російські збройні сили обрали тактику постійного бомбардування Маріуполя з метою руйнування його інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-