Кулеба –  на брехню Лаврова: скажіть своєму босу, щоб припинив обстріли міст

Кулеба – на брехню Лаврова: скажіть своєму босу, щоб припинив обстріли міст

Укрінформ
Міністр закордонних справ закликав главу МЗС Росії сказати своєму босу, щоб він припинив обстріли, а не звинувачував Україну в перешкоджанні евакуації їх мешканців.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба написав у Твіттері.

«Варварська військова тактика Росії полягає в тому, щоб маніпулювати стражданнями цивільних людей, яких вона сама завдає. Наразі Лавров звинувачує Україну в перешкоджанні евакуації мирних жителів. Скажіть своєму босу, щоб він припинив безладні обстріли українських міст. Покажіть світові, що Росія серйозно ставиться до переговорів», - написав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що Україна звернулася до Червоного Хреста з вимогою забезпечити гуманітарні колони з Херсона та Маріуполя білим прапором, щоб можна було евакуювати людей. Для отримання нейтрального прапора Росія має погодитися на такий конвой, однак вона згоди на це не дає, а навпаки - розв’язала цілу інформаційну війну проти України щодо гуманітарних конвоїв.

24 лютого країна-агресор Російська Федерація за вказівкою свого глави Володимира Путіна оголосила війну Україні та розпочала масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та житлові будинки у містах та селах. В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-