У Маріуполі російський агресор створює гуманітарну катастрофу – міський голова

У Маріуполі російський агресор створює гуманітарну катастрофу – міський голова

Укрінформ
У Маріуполі російський агресор наразі створює гуманітарну катастрофу, не даючи можливості вивезти з міста жінок, дітей та літніх людей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Маріупольська міська рада.

«Сьогодні російські фашисти створюють гуманітарну катастрофу в Маріуполі! Ці покидьки не знайшли іншого способу зламати нас. Вони перешкоджають постачанню та відновленню електроенергії, води і тепла. Вони також пошкодили залізничне сполучення. Зруйнували мости, розтрощили потяги для того, щоб ми не мали можливості вивезти з Маріуполя жінок, дітей та літніх людей. Вони перешкоджають постачанню продовольства, створюють нам блокаду, як в колишньому Ленінграді», - йдеться у повідомленні.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, свідомо протягом семи діб російські загарбники руйнували критично важливу інфраструктуру життєзабезпечення міста.

«Військові путінської орди постійно обстрілюють місто і не дають вивезти поранених, жінок та дітей. Ми робимо все, щоб у найкоротший термін відновити критичну інфраструктуру міста. Працюємо з міжнародними інституціями для того, щоб створити «зелений коридор» для гуманітарної місії. Працюємо, щоб забезпечити режим тиші для відновлення електропостачання», - підкреслив очільник міста.

Маріуполь залишається під обстрілами, продовжують страждати жінки, діти та літні люди.

«Нас знищують як націю. Це – геноцид українського народу. Ці лицеміри прийшли «рятувати» російськомовних громадян Маріуполя та регіону. А влаштували винищення українців – маріупольців російського, українського, грецького та іншого походження», - наголосив Бойченко.

Він попередив, що ворог наразі розповсюджує багато фейків, тому просить населення використовувати тільки офіційні джерела інформації.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-