Російські війська змушені вводити в дію резерви - Генштаб ЗСУ

Російські війська змушені вводити в дію резерви - Генштаб ЗСУ

Укрінформ
Російські війська змушені вводити в дію резерви.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Діючи підступно, ворог продовжує використовувати мирне населення як живий щит, беручи заручників. Всупереч нормам міжнародного гуманітарного права агресор використовує при бомбардуваннях касетні та осколкові боєприпаси великої потужності. При нанесенні артилерійських ударів по населених пунктах війська РФ активно застосовують реактивні системи залпового вогню “Град”, “Смерч” та “Ураган”.

На Волинському напрямку ворог силами до 2 батальйонно-тактичних груп (БТГр) перейшов до оборонних дій і намагається утриматися на рубежі Бігунь, Овруч, Пірожки, Різня, Українка.

На Поліссі загарбник зосередив основні зусилля на Київському напрямку, несе втрати в особовому складі та техніці, але не полишає спроб блокувати Київ з північного та північно-західного напрямків.

На напрямку Коростеня противник поніс значні втрати і зупинився, наступальних дій не здійснює.

На Сіверщині противник силами 41 загальновійськової армії, 90 танкової дивізії центрального військового округу ЗС РФ на напрямку Чернігів – Київ силами до 5 БТГр, 2 ТГр РВіА намагається утриматись в районах населених пунктів Любеч, Мена. Одночасно силами 2 БТГр агресор просувається у напрямку Коцюбинське – Гончарівське (Київ).

Ворожі війська змушені вводити в операцію резерви. Для відновлення наступу в напрямку Києва введено додатково одну БТГр.

7 БТГр, 3 ТГр РВіА, ТГр РХБз 6 загальновійськової армії центрального воєнного округу ЗС РФ, 2 загальновійськова армія ЗС РФ продовжують спроби відновити наступальні дії на Ніжинському та Прилуцькому напрямках.

На напрямку Перемога – Бровари висуваються до двох БТГр зі складу 2 загальновійськової армії центрального військового округу ЗС РФ.

На Слобожанщині ворожі війська зі складу 1-ї танкової армії ЗС РФ, 6-ї та 20-ї загальновійськової армії після незаконного перетину державного кордону України зупинені на рубежі в районах населених пунктів Охтирка, Богодухів, Чугуїв, Шевченкове.

На Сумському напрямку до двох БТГр зі складу 200 омсбр (14 АК ПФ) та 90 (до двох БТГр) продовжують утримати в облозі Суми, Лебедин та Охтирку.

На Харківському напрямку противник силами до шести БТГр був змушений перейти до оборони. Силами до трьох БТГр, імовірно, здійснить чергову спробу оточити Харків з півдня.

На Сватівському напрямку силами до двох БТГр, ворог імовірно, здійснить спробу наступу в напрямку на Ізюм та закріпитись на будь-яких рубежах. Основна причина таких дій – продовження наступу в напрямках Дніпра та Запоріжжя.

Маріуполь стійко тримається, адміністративні кордони Донецької та Луганської областей для ворога недосяжні.

На Таврійському напрямку противник здійснив введення частини оперативних резервів – до БТГр, намагається продовжити наступ у напрямку Запоріжжя, частиною сил – на Маріуполь.

Корабельні групи Чорноморського, Північного та Балтійського флотів РФ активно проводять демонстраційні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-