Зеленський: Війська РФ хочуть зруйнувати Одесу, але побачать тільки дно Чорного моря

Зеленський: Війська РФ хочуть зруйнувати Одесу, але побачать тільки дно Чорного моря

Відео
Укрінформ
Київ, Чернігів, Суми, Миколаїв, Одеса та інші міста тримають оборону від російських загарбників, ворогові нічого не віддали.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Київ вистояв цю ніч і черговий ракетно-бомбовий удар. Спрацювала наша протиповітряна оборона. Херсон, Ізюм усі інші міста, по яких окупанти били з повітря, били сильно, потужно, - нічого їм не віддали. Чернігів, Суми, Миколаїв тримають оборону. Одеса. Вони хочуть зруйнувати нашу Одесу, але побачать лише дно Чорного моря, бо вони – дно», - підкреслив глава держави.

Він нагадав, що вночі мішенню російської армії став Успенський собор у Харкові, одна з найдавніших православних памʼяток міста й України. Президент зауважив, що на час війни собор є укриттям для харківʼян, для всіх людей – і віруючих, і невіруючих, «бо всі є рівними».

«Святе місце тепер побите війною. Вони (російські військові – ред.) не бояться навіть цього! Користуються тим, що Бог не дає моментальної відсічі. Але Бог усе бачить і відповідає. Відповідає так, що не сховаєтесь. Немає такого бункера, щоб пережити відповідь від Бога», - наголосив Президент.

Він запевнив, що собор буде відновлений, аби жодного сліду війни не залишилося.

«І навіть якщо ви зруйнуєте всі наші українські собори та церкви – ви не зруйнуєте нашої щирої віри в Україну і в Бога. Віри в людей», - звернувся Зеленський до російських загарбників.

Як повідомлялося, у Харкові вночі від російських обстрілів зазнав пошкодження Успенський собор – пам’ятка архітектури національного значення.

24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-