Зеленський закликав РФ готуватися до репарацій та контрибуцій

Зеленський закликав РФ готуватися до репарацій та контрибуцій

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у зверненні до Російської Федерації закликав росіян вчити слова - репарація та контрибуція. Він наголосив, що РФ відшкодує Українській державі все, що було знищено під час війни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на відеозвернення Зеленського.

"Ми відновимо кожен будинок, кожну вулицю, кожне місто. Ми говоримо Росії: вчіть слова репарації та контрибуції. Ви відшкодуєте нам усе. Усе, що зробили проти нашої держави, проти кожного українця. У повному обсязі. А тих, хто загинув, ми не забудемо. Ми. Разом із Богом. Ви прийшли руйнувати наші міста, знищувати наших людей, забирати у нас усе. Усе, що нам таке дороге", – сказав Глава Української держави.

Також Володимир Зеленський порівняв агресію Росію проти України з вірусом та заявив, що робота ворожих ракетних комплексів є наслідком важких психологічних комплексів ворога, його манії величі та переслідування.

«Рівно два роки тому в Україні було зафіксовано перший випадок COVID-19. Перші тижні боротьби з ним, ми пам’ятаємо, були дуже складними, але ми були єдиними, а отже, сильними, а отже, вистояли. Рівно тиждень тому Україну атакував інший вірус, інша хвороба і ті, хто страждає на тяжку анексію та окупацію чужих земель. Тиждень тому о 4-ій ранку Росія вторглася в Україну, в нашу незалежну Україну на нашу землю. Гострий припадок агресії, манія величі, манія переслідування, важкі психологічні комплекси і, як наслідок, ракетні комплекси», - підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що реактивна артилерія, танки та інша бронетехніка росіян іде, як сарана.

За словами Президента, перші години і дні повномасштабної війни були дійсно дуже складними.

«Але ми були єдиними, а отже, сильними, а отже, вистояли і так далі й буде, й далі стоїмо», - запевнив глава держави.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

38 країн звернулися із спільним зверненням до Міжнародного кримінального суду (МКС) провести розслідування військових злочинів Росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-