Для українців ця війна є Вітчизняною, загарбники отримають люту відсіч - Зеленський

Для українців ця війна є Вітчизняною, загарбники отримають люту відсіч - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що для українців теперішня війна є Вітчизняною, і російські загарбники отримуватимуть люту відсіч.

Про це він сказав під час відеозвернення, яке опубліковане у Телеграмі Офісу Президента, передає Укрінформ.

"Куди б вони (російські військові - ред.) не зайшли - їх всюди знищать, у них не буде тут спокою, у них не буде тут їжі, у них не буде тут жодної тихої хвилини, окупанти отримають від українців тільки одне - відсіч, люту відсіч, вони назавжди запам'ятають, що ми свого не віддаємо, вони запам'ятають, що таке Вітчизняна війна. Так, для нас, українців, це Вітчизняна війна. Ми знаємо, як починаються вітчизняні війни, і знаємо, чим вони закінчуються", - сказав Президент.

Він додав, що український народ за тиждень зламав плани ворога, плани, які будувалися роками, підло прораховані з ненавистю до нашої країни, до наших людей. Але ми ворогів зупинили та б'ємо. Наші військові, прикордонники, наша тероборона, навіть прості фермери беруть у полон російських військових щоденно.

Президент наголосив, що моральний стан ворога все більше погіршується, все більше російських військових тікають назад в Росію від усіх, хто виганяє ворога «Джавелінами», «Стугнами», гарматами, танками, літаками, гвинтокрилами, усім, що стріляє. "Але українці б'ють ворога і без зброї. Я щиро захоплююсь героїчними мирними мешканцями Конотопа, Баштанки, Енергодара, Мелітополя, інших міст та сіл України, які не пускають окупантів, перекриваючи їм все, перекриваючи дороги. Люди виходять перед ворожою технікою, це вкрай небезпечно, але як це мужньо! Це також порятунок", - сказав Зеленський.

Він додав, що якщо загарбники й зайшли в якесь місто, то тільки тимчасово і їх виженуть із ганьбою, як роблять прості люди, які виганяють окупантів з продуктових магазинів, коли російські військові намагаються знайти собі їжу. "Це не воїни наддержави, це розгублені діти, яких використали. Заберіть їх додому", - наголосив Зеленський.

24 лютого російські війська вдерлися на територію України, обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-