Мер Маріуполя про ситуацію в місті: Сьогодні нас просто хотіли знищити

Мер Маріуполя про ситуацію в місті: Сьогодні нас просто хотіли знищити

Відео
Укрінформ
Мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив, що 2 березня був найважчий і найжорстокіший день за всі сім днів війни; російські загарбники просто хотіли вбити мешканців.

Про це він сказав під час відеозвернення, яке опубліковано у Телеграмі Маріупольської міської ради.

"Рідні маріупольці! Сьогодні був найважчий і найжорстокіший день за всі 7 днів війни. Сьогодні нас усіх просто хотіли знищити. Але наші шановні Збройні сили України, Національна гвардія та полк «Азов» дали гідну відсіч тим людям, які стріляли по наших житлових будинках, знищуючи нас із вами", - сказав він.

Бойченко додав, що, на жаль, знову пошкоджено критично важливу інфраструктуру.

"Ми знову без світла. Ми знову без води. Ми продовжуємо залишатися без тепла. Але завтра з першими променями сонця наші героїчні комунальні служби та компанія ДТЕК будуть йти вперед, щоб відновити критично важливу інфраструктуру. Щоб ми були зі світлом та водою. Щоб відновити стабільне телефонне забезпечення", – сказав він.

За словами мера, героїчні лікарі живуть у лікарнях міста та рятують мешканців.

"Та й ви, дорогі маріупольці – великі герої. Ми з вами сьогодні боремося за нашу свободу. За нашу землю. За наш рідний Маріуполь. Ми ні на кого не нападали. Ми в себе вдома. Отже, з нами Бог. З нами правда. Отже, з нами буде перемога", - додав мер.

Він також подякував Збройним силам України за захист міста.Як повідомлялося станом на 15 годину 2 березня, Маріуполь вже 14 годин перебував під обстрілами російських загарбників, за цей час було поранено 42 мирних мешканці.

Як повідомлялось, 24 лютого країна-агресор Російська Федерація за вказівкою свого глави Володимира Путіна оголосила війну Україні та розпочала масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та житлові будинки у містах та селах. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-