Кабмін пропонує РНБО нові санкції проти Путіна та 34 чиновників РФ

Кабмін пропонує РНБО нові санкції проти Путіна та 34 чиновників РФ

Укрінформ
Кабінет Міністрів України пропонує Раді національної безпеки та оборони ввести персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) проти президента Росії Володимира Путіна та ще 34 посадових осіб держави-агресора.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у розпорядженні уряду №193-р від 1 березня.

Крім Путіна пропонується ввести санкції проти його речника - Дмитра Пєскова, членів російського федерального уряду, повноважного представника президента Росії в Далекосхідному федеральному окрузі Юрія Трутнєва, секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева.

Санкції передбачають, зокрема, заборону на здійснення вказаними особами економічної та фінансової діяльності на території України; блокування наявних активів; припинення дії торговельних угод, спільних проєктів та промислових програм у певних сферах, зокрема у сфері безпеки та оборони; заборону передачі технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності; відмову в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в’їзду на територію України тощо.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню і балістичних ракет.

Після цього ряд країн, в тому числі країни ЄС та США, почали вводити санкції проти російських компаній та приватних осіб. Крім того, великі міжнародні компанії почали згортати свою діяльність в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-