Втрати РФ в Україні становлять вже шість тисяч - Данілов

Втрати РФ в Україні становлять вже шість тисяч - Данілов

Укрінформ
Кількість російських загарбників, убитих українським військовими, наразі сягає орієнтовно 6 тисяч.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі телеканалу "Україна 24", передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні РФ не має контакту приблизно з 8 тисячами своїх військовослужбовців. Це не означає, що всі вони загинули. Загинуло, за нашими розрахунками, приблизно 6 тисяч, інші ще десь блукають», - сказав Данілов.

Він також прокоментував те, що російські військові сподівались, що їх в Україні "зустрічатимуть із квітами".

«Вони чомусь вирішили, що в лютому тут є квіти. Насправді є квіти, але вони мають назву «Піони» (самохідна артилерійська установка – ред.), і наша артилерія «Піонами» криє цих людей, які на сьогодні прийшли з загарбницькими намірами на нашу територію», - заявив секретар Радбезу.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони РФ уперше визнало втрати у загарбницькій війні проти України. Зокрема, представник МО РФ Ігор Конашенков заявив, що вбито 498 російських військовослужбовців і ще 1597 поранено.

Водночас за даними Міністерства оборони України станом на ранок середи, втрати особового складу з боку окупантів становили понад 5840 осіб, більш як 200 російських вояків взято у полон.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна подала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-