Данілов про просування ЗСУ до Горлівки: Це українське місто - ми забираємо своє

Данілов про просування ЗСУ до Горлівки: Це українське місто - ми забираємо своє

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, коментуючи просування українських Збройних сил до окупованого з 2014 року міста Горлівка Донецької області, заявив, що це українське місто, тому Україна забирає своє.

Відповідну заяву він зробив в ефірі парламентського телеканалу "Рада", повідомляє Укрінформ.

"Що значить оборонятися? Горлівка – це українське місто. Усе життя ним було, є і обов‘язково буде. Ми забираємо своє. Нам чужого не треба. Ми просимо Путіна забрати своїх вояків, якщо ні, матері забиратимуть їх у зовсім іншому вигляді", – зазначив Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що українські військові діють злагоджено та професійно, відповідно до тих завдань, які ставить Верховний Головнокомандувач Президент України Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ, генерал-лейтенант Валерій Залужний. За словами Данілова, все виконується згідно з планом, наявним у силових структур України.

Він також заявив: "Якщо ворог вважає, що ми будемо лише захищатися, він глибоко помиляється. Ми будемо робити так, як вважаємо за необхідне".

Раніше позаштатний радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович повідомив, що одна з бригад української армії закріплюється на околицях Горлівки Донецької області, що перебуває під контролем окупантів із 2014 року, та планує розвивати наступ на місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-