Білоруська армія не бере безпосередню участь у війні, але звідти постійно літає авіація – Данілов

Білоруська армія не бере безпосередню участь у війні, але звідти постійно літає авіація – Данілов

Укрінформ
Наразі білоруська армія не бере безпосередню участь у війні, розпочатій Російською Федерацією, але з території Білорусі в напрямку України відправляються військові гелікоптери та літаки.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов повідомив в ефірі парламентського телеканалу "Рада", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні безпосередньо не спостерігаємо білоруських військ на нашій території, але ми розуміємо, що вони готуються до цього часу. Єдине, що ми можемо сьогодні констатувати, що саме з території Білорусі, з їхніх баз, піднімаються гелікоптери, літаки, які відправляються на наші території. Це для нас дуже небезпечна ситуація... На сьогодні це не спостерігається, але це в будь-який час може відбутися, тому що ці війська (білоруські – ред.) приведені в готовність, умовно кажучи, №1. Повна бойова", – поінформував секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого за вказівкою президента країни-агресора Володимира Путіна Росія розпочала війну з Україною. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

Міністерство оборони України інформувало, що Білорусь привела у бойову готовність свої Збройні сили та зосередила їх максимально близько до державного кордону України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-