Битва за Україну. День сьомий. Випуск 3

Битва за Україну. День сьомий. Випуск 3

Укрінформ
Добігає до кінця сьомий день протистояння рашистським мерзотникам. Але ми, українці, незламні. Ми стоїмо проти ворога міцним щитом. Перемога буде за нами! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 21 годину 2 березня.

20:25 Російська армія під час вторгнення в Україну втрачає у середньому 1,5 тисячі військовослужбовців щодоби, за даними розвідки, наразі безповоротні втрати налічують понад 7 тисяч – позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович.

20:18 Високий представник ЄС Жозеп Боррель запросив міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу та його колег зі США, Великої Британії та Канади, а також генсекретаря НАТО приєднатися до засідання міністрів закордонних справ країн ЄС.

20:18 Питання евакуації населення зараз найбільш гостро стоїть у містах Волноваха, Сартана, Талаківка Донецької області – міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

20:16 Росія може поширювати фальшиву «заяву про капітуляцію» Зеленського – Центр стратегічних досліджень.

20:10 Резолюція Генеральної асамблеї ООН «Агресія проти України» буде використана у міжнародних судах – Кулеба.

20:06 На Луганському напрямку українські захисники ведуть важкі бої з російськими загарбниками, та міцно утримують свої позиції. Знищено змішану колону військової техніки загарбників – голова Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай.

19:52 За поточну добу до тридцяти бойових російських літаків порушили повітряний простір України, переважно з боку Білорусі, та здійснили бомбардування цивільного населення – Генштаб ЗСУ.

19:44 Росія вперше визнала втрати: поки майже 500 вбитих і понад півтори тисячі поранених – представник МО РФ.

19:43 У лютому бюджет перевиконаний на 24 мільярди – міністр фінансів Сергій Марченко.

19:38 У Миколаївській області за два дні затримали 28 російських військовослужбовців – Офіс генпрокурора.

19:38 Озброєння, які Німеччина вирішила надати Україні для захисту, передано. Йдеться про 1000 одиниць протитанкової зброї та 500 зенітних ракет «Стінгер».

19:28 Пенсіонери та отримувачі соціальної допомоги, які покинули зону бойових дій та мали виплати через Укрпошту, зможуть отримати кошти на новому місці перебування грошовим переказом – міністр соціальної політики Марина Лазебна.

19:20 Російські війська обстріляли Авдіївку з реактивної системи залпового вогню «Смерч» – очільник області.

19:16 Українська делегація їде на переговори з РФ до Біловезької пущі – ОП. Інших деталей наразі немає.

19:14 У Тростянці на Сумщині влучним ударом Байрактара знищено самохідну артилерійську установку (САУ) – керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький.

19:04 Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка вимагає від РФ негайно вивести війська з України. «За» проголосували 141 країна, «проти» – 5, утрималися – 35. Проти проголосували Росія, Білорусь, Північна Корея, Еритрея, Сирія.

19:02 Мінсоцполітики: В Україні, згідно з графіком, розпочалися виплати пенсій. Виплати соціальної допомоги розпочнуться з 7 березня.

18:59 Генеральне консульство Греції евакуюється з Маріуполя, який перебуває під обстрілами російських окупантів – Politico.

18:51 Путін отримав чіткий сигнал, що гратися з ядерною зброєю не варто – Кулеба.

18:47 Штати в ООН закликали Білорусь припинити підтримувати війну в Україні.

18:44 У селі Водяне (Запорізька обл.) російські військові кинули гранати в мирних мешканців, що вийшли на оборону села. Двоє людей постраждало – голова Енергодарської міської ради Дмитро Орлов.

18:38 У МОЗ порадили, що робити при термічних опіках (пошкоджень шкіри внаслідок контакту з вогнем, гарячим паром, гарячою рідиною, окропом, розпеченим предметом). Детальніше за посиланням.

18:35 Російські війська планували провести операції із захоплення України з 20 лютого до 6 березня – ООС.

18:34 Укрпошта: Компанія відновлює міжнародну доставку – імпорт та експорт! Усі відкриті поштові відділення приймають міжнародні відправлення, але виключно у відкритому вигляді.

18:33 Кулеба обговорив з Блінкеном нові санкції проти РФ та додаткові бойові літаки для України.

18:29 Російські мільярдери переганяють яхти на Мальдіви через посилення санкцій – Reuters.

18:22 В боях із російськими загарбниками біля міста Олешки на Херсонщині загинув Семенюк Володимир Русланович – 21-річний військовий з Хмельницької області. Вічна пам’ять та слава Герою!

18:19 Україна має інституційну здатність швидко вирішити всі ключові питання, пов’язані з членством у Європейському Союзі – Кулеба.

18:16 КСУ припинив співпрацю з білоруським Конституційним судом – пресслужба КС.

18:11 НБУ заборонив роботу платіжних карток, випущених банками Росії та Білорусі.

18:02 Окупант почав створювати фейкові сторінки українських бойових частин. Наприклад 93-ї омбр, 81-ї і т.і. Генштаб ЗСУ: «Контент, що публікується (втрати наших підрозділів, загиблі цивільні, негатив про українську армію і т.і.) покликаний викликати паніку та невдоволення командуванням (керівництвом). Не Вірте. Це Фейки. Будьмо Уважні».

18:02 Збройні Сили України звільнили Макарів Київської області та закріпилися в місті – Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

17:59 На Херсонщині російські загарбники пошкодили 3 дитсадки та 6 шкіл, заклади профтехосвіти у Херсоні та Новокаховській громаді, гинуть педагоги та учні – голова ОВА Геннадій Лагута.

17:58 У місті Токмак, що в Запорізькій області, тривають серйозні бої, є загиблі – з обох сторін – перший заступник міського голови Токмака Володимир Харлов.

17:55 Полонених солдатів Російської Федерації віддаватимуть їхнім матерям, якщо вони приїдуть за ними в Україну, до Києва – радник голови МВС Антон Геращенко.

17:54 Верховна Рада готує законопроект про конфіскацію російського майна, коштів тощо на території України.

17:47 Зеленський: Очікуємо на позитивні сигнали про членство України в ЄС.

17:46 ВООЗ закликає організувати гуманітарний коридор до України.

17:43 На Чернігівщині, на місці славнозвісного бою під Крутами 1918 року, знову відбувся бій з російськими загарбниками, результат – близько 200 знищених ворогів – Крутівська громада.

17:32 На офіційний волонтерський рахунок Маріупольської міськради за добу надійшло понад 1 млн грн – благодійну допомогу шлють з усього світу.

17:27 Через атаку ворожої авіації без газу залишився Ізюм на Харківщині – ТОВ "Оператор ГТС України".

17:26 У результаті перемовин зі словацькою стороною на Закарпатті запускають додатковий потяг для біженців з Чопа до Кошиць – голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

17:26 На спецрахунок Нацбанку для Збройних сил України перераховано понад 6 мільярдів гривень – НБУ.

17:24 В Україні розроблено онлайн карту продовольчих магазинів із графіками роботи та актуальними даними. Карта опублікована за цим посиланням.

17:22 Siemens призупиняє всі поставки у Росію – The Wall Street Journal.

17:18 Під час обстрілу Харкова російські військові намагалися знищити телевежу – голова Харківської обласної військової адміністрації Синєгубов.

17:15 Голова Херсонської ОДА Лагута: На підготовку «зеленого коридору» для доставлення гуманітарної допомоги на Херсонщині потрібен час; якщо зараз з’являються повідомлення про евакуацію – це фейк та підступний задум ворога.

17:11 Зеленський поговорив з прем'єром Ізраїлю щодо російської агресії. Більше деталей розмови не повідомляється.

17:11 Працює державна гаряча лінія для охочих надати гуманітарну допомогу населенню або підтримати українських військових та бійців територіальної оборони. Для дзвінків з України (безкоштовно) – 0 800 202 600», – йдеться у дописі. Для дзвінків з інших країн (номер також може використовуватись для дзвінків з України за тарифами відповідного оператора зв’язку) – +380 44 237 00 02.

17:10 Закручують гайки: Держдума посилить покарання за "фейки" про свою армію.

17:09 Мальта призупинила схему «золотих паспортів» для росіян та білорусів – видання The Times of Malta.

17:06 Україна досягла певного прогресу на переговорах з європейськими країнами про надання бойових літаків для боротьби з російським вторгненням, однак наполягає на прискоренні ухвалення відповідних рішень – Кулеба.

17:04 У Нідерландах громадяни України можуть безкоштовно подорожувати потягами – Нідерландська залізниця.

17:00 За останню добу до Польщі прибуло 98 тисяч людей з України, а загалом від 24 лютого – понад 450 тисяч осіб – заступник міністра внутрішніх справ Польщі Павел Шефернакер.

16:59 Англійський футбольний клуб «Евертон», за який виступає українець Віталій Миколенко, вирішив розірвати спонсорські угоди з російськими компаніями USM, Мегафон і Yota, які належать прокремлівському олігарху Алішеру Усманову – ЗМІ.

16:54 Україна направила 11 звернень до найбільших організацій світу у сфері інфраструктури щодо закриття для РФ авіапростору, доступу до морських портів, а також виключення її зі складу міжнародних організацій – Мінінфраструктури.

16:48 Україна готова до прискореної процедури вступу до ЄС і очікує на готовність від Брюсселя – заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква.

16:39 Співачка Джамала закликала Туреччину надати максимальну допомогу Україні – телеканал CNN Türk.

16:39 Із розгромленої російськими обстрілами Волновахи наразі евакуювали 38 цивільних мешканців, які перебували всі ці дні в укритті – начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

16:36 Київський міський онкологічний центр готовий для надання фахової спеціалізованої допомоги киянам, які її потребують. Цілодобовий телефон для звернень: 067-703-60-70. Телефон доступний із 10:00 до 13:00: 044-365-04-27.

16:31 Служба безпеки України, благодійний фонд «Повернись живим» і волонтери створили спеціальний сервіс для збору даних про переміщення загарбників. Зазначається, що громадяни можуть обрати на сайті зручну для них платформу: Телеграм, Вайбер чи Гугл-форму. Далі треба буде коротко відповісти на запитання бота про вид техніки, який особа побачила, час та місце її виявлення, а також знаки розпізнавання, нанесені на ній.

16:31 МЗС створило сайт для іноземців про російську агресію в Україні: «Там є правдиве пояснення причин агресії, жива документація війни, що розгортається на очах усього світу». Українців закликали активно поширювати посилання на цей сайт серед іноземних друзів, колег і знайомих.

16:27 Із Житомира та Коростеня курсуватимуть евакуаційні потяги до Львова, які курсуватимуть щодня о 13:00 – Укрзалізниця.

16:22 Телеграм-каналі ЗСУ: Збройні сили України знищили командний пункт росіян у селі Дитятки під Чорнобилем. Начальник штабу 36 армії Східного військового округу РФ генерал-майор Сергій Нірков втік у Білорусь. А свій особовий склад залишив на знищення нашої армії.

16:19 У Харкові російські загарбники обстріляли ракетами центральну частину міста, зокрема будівлю міськради, палацу праці та житлові багатоповерхівки – ДСНС.

16:18 Швеція відправить в Україну медичні засоби та обладнання медичну допомогу – глава МОЗ Швеції Лена Галленгрен.

16:14 Глава Мінцифри Федоров закликав IT-компанії SAP та Oracle не надавати послуги в Росії.

16:09 В Амстердамі учасники мітингу проти агресії Росії закликають закрити небо над Україною – власкор Укрінформу в Гаазі.

16:08 У Вишгородському районі Київщини ситуація лишається ускладненою, тут наразі тривають бойові дії – поліція.

16:05 У лікарні Маріуполя помер 16-річний хлопець, який потрапив 1 березня під обстріл російської артилерії – Маріупольська міськрада.

15:58 Україна просить Папу Римського допомогти домовитися з агресором про «зелені» коридори – віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

15:57 У Коростені Житомирської області під час обстрілу російськими військами з повітря на блокпосту загинули двоє людей і троє поранені – міськрада.

15:54 У Київському зоопарку спростували фейк про збір допомоги для тварин: Наразі всі тварини доглянуті і нагодовані, світло і вода є.

15:43 Обидві палати парламенту Російської Федерації в п‘ятницю, 4 березня, зберуться на екстрене позачергове засідання, на якому, імовірно, розглядатиметься питання про запровадження воєнного стану у РФ – радник керівника Офісу Президенту України Михайло Подоляк.

15:37 Ліки в Україні є, але нині є проблема з їх доставкою в лікарні та аптеки – міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

15:29 В Україні від дій російських загарбників загинула 21 дитина та 55 постраждали – уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

15:27 Героя України Віталя Скакуна, який підірвав автомобільний міст у Генічеську разом із собою, поховали у рідному місті Бережани на Тернопільщині. Вічна пам’ять і слава Герою!

15:23 Івано-Франківськ відправляє продукти до Києва та інших міст, де є потреба – міський голова Руслан Марцінків.

15:19 На Харківщині через обстріли та бомбардування РФ гаряча лінія «102» тимчасово не працює – поліція.

15:10 Соцгрупа «Рейтинг»: Понад 85% українців підтримують приєднання України до ЄС, 76% – за вступ у НАТО.

15:10 Українські військові в зустрічних боях у Харкові розгромили одну з елітних бригад ЗС РФ – Арестович. Очікуємо деталі.

15:07 Євросоюз за рішенням Ради ЄС терміново призупинить мовлення пропагандистських телеканалів Sputnik і RT/Russia Today (RT English, RT UK, RT Germany, RT France и RT Spanish) на території ЄС до припинення агресії Росії проти України.

15:00 У Київській області взяли під варту 10 військовослужбовців рашистських збройних сил. За даними слідства, серед затриманих командир танка окремої гвардійської мотострілецької бригади та рядові солдати військових частин країни-агресора.

14:55 Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації закликає громадян України бути надзвичайно обережними в умовах інформаційно-психологічної війни. Поради із використання пристроїв – тут.

14:50 У Чернівецькій області 82-річний мешканець Новодністровська перерахував на підтримку Збройних сил України 10 тисяч доларів та 100 тисяч гривень особистих накопичень – міський голова.

14:49 Кулеба – про «закриття неба»: Ми звернулися до НАТО і опрацьовуємо альтернативні механізми.

14:47 Андрій Шевченко розповів як допомагає Україні: Збираю гроші і передаю ліки.

14:46 У Києві інсулін відпускається за електронними та паперовими рецептами – КМДА.

14:44 Мер Охтирки – Скабеєвій: Твій вонючий язик приніс війну в мою країну.

14:43 На Київщині військовослужбовці Національної гвардії України разом із побратимами із ЗСУ знищили ворожий літак Росії Су-30 – пресслужба Нацгвардії.

14:43 Голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута попереджає, що заклик виходити на вулицю за хлібом може бути провокацією загарбників і просить херсонців не виходити.

14:42 Відомий чеський виробник морозива Prima перейменував свій продукт: на морозиві слово «Російський» замінять на «Ми підтримуємо Україну» – чеський веб-сайт новин Novinky.cz.

14:41 Загарбники РФ обстріляли Чернігів крилатими ракетами, є поранені серед цивільних і військових – Оперативне командування "Північ".

14:37 Міжнародний олімпійський комітет усе ж вирішив не усувати російських та білоруських спортсменів від Паралімпійських Ігор, які 4 березня стартують у Пекіні (Китай). Ганьба!

Підготував Мирослав Ліскович, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-