У МОЗ порадили, що робити при термічних опіках

У МОЗ порадили, що робити при термічних опіках

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров'я надали поради, як діяти при отриманні термічних опіків (пошкоджень шкіри внаслідок контакту з вогнем, гарячим паром, гарячою рідиною, окропом, розпеченим предметом).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОЗ в Фейсбуці.

"Сьомий день ворожа артилерія б’є по українських містах, несучи смерть і поранення мирним громадянам. Супутником артобстрілів, на жаль, є пожежі. Існує декілька простих правил домедичної допомоги при термічних опіках, знання яких допоможе правильно надати адекватну першу допомогу собі чи своїм близьким", - йдеться у повідомленні.

Так, при отриманні опіку необхідно: зупинити контакт з джерелом опіку; прибрати прикраси, тісні речі, що знаходяться поблизу ділянки опіку, але не чіпати речей, які прилипли до ураженої шкіри; обробити рану прохолодною водою або водою кімнатної температури; якщо маєте протиопікову пов'язку, використайте її, за відсутності прикрити рану стерильною пов'язкою з марлі; дайте потерпілому випити води; можна дати знеболювальний лікарський засіб; зателефонувати 103.

При отриманні термічних опіків не можна: використовувати для охолодження лід, олію, сік алое, борошно; не використовувати мазі/гелі до приїзду швидкої; не проколювати пухирі у разі їх появи; не використовувати препарати, що містять спирт.

Як повідомлялося, до роботи в українських закладах охорони здоров’я на період дії воєнного стану можна залучати медиків-іноземців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-