Росія вперше визнала втрати: поки майже 500 вбитих і понад півтори тисячі поранених

Росія вперше визнала втрати: поки майже 500 вбитих і понад півтори тисячі поранених

Укрінформ
Міністерство оборони країни-агресора вже не могло далі мовчати про величезні втрати російських військ в Україні та визнало наявність убитих та поранених, поки що – лише дві тисячі вбитими та пораненими.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як заявив на брифінгу в середу в Москві представник МО РФ Ігор Конашенков, під час загарбницької війни Росії проти України було знищено 498 російських військовослужбовців. За його словами, ще 1 597 військовослужбовців російської армії отримали поранення.

У мережі Інтернет вже опубліковано сотні фотографій та відеороликів зі знищеною російською технікою та військовослужбовцями.

Міністерство оборони України в середу вранці дало зведення втрат з боку окупантів: особового складу більш як 5 840 осіб, більш як 200 полонених, 30 літаків та 31 вертоліт, дев'ять засобів ППО, 40 РСЗВ та сотні одиниць військової техніки.

Конашенков заявив, що солдати-строковики та курсанти у воєнних діях участі не беруть.

У свою чергу, українське оборонне відомство надало багато свідчень російських полонених про те, що у вторгненні в Україну беруть участь солдати-строковики, яким нав'язали підписання контракту. Їхній середній вік - 19-22 роки.

З 24 лютого Росія веде загарбницьку війну проти України. Війська РФ порушують закони та звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, у тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо. Україна надіслала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор МКС Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-