РФ планувала захопити Україну до 6 березня – ООС

РФ планувала захопити Україну до 6 березня – ООС

Документ
Укрінформ
Російські війська планували провести операції із захоплення України з 20 лютого до 6 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба операції Об’єднаних сил у Фейсбуці з посиланням на отримані документи ворога.

«Завдяки успішним діям одного з підрозділів Збройних Сил України російські окупанти втрачають не тільки техніку та живу силу. В паніці вони лишають і таємні документи. Так, у нашому розпорядженні опинилися планувальні документи одного з підрозділів батальйонної тактичної групи 810-ї окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту Російської Федерації», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що серед отриманих документів - робоча карта, бойове завдання, таблиця позивних, таблиці сигналів управління, список особового складу тощо.

«Виходячи з отриманої інформації, відомо, що плануючі документи на війну з Україною були затверджені ще 18.01.22 року, а сама операція із захоплення України має пройти протягом 15 діб, а саме з 20.02. по 06.03», - поінформували в ООС.

Підрозділ ворога мав здійснити висадку з ВДК «Орськ» у районі населеного пункту Степанівка-1, а далі діяти з військовими частинами 58-ої армії РФ, а саме зі 177-им окремим полком морської піхоти ЧФ РФ. Кінцевою метою цих сил, за даними штабу ООС, було блокування та взяття під контроль Мелітополя.

«Отже, коли в черговий раз хтось із полонених скаже, що приїхав на навчання і заблукав - не вірте! Вони знали, вони ретельно планували і готувались. А російським окупантам скажемо одне: залишайте й надалі свою техніку та таємні документи, вони нам знадобляться, перше - для наших захисників, а друге – для Гааги», - наголосили в ООС.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-