Загарбники РФ обстріляли Чернігів крилатими ракетами

Загарбники РФ обстріляли Чернігів крилатими ракетами

Фото
Укрінформ
Війська РФ обстріляли крилатими ракетами Чернігів, є поранені серед цивільних і військових. Від обстрілу постраждали будівлі райвідділу поліції і районної лікарні. 

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Оперативного командування "Північ", передає Укрінформ.

"Сьогодні, 2 березня, російські окупанти вкотре обстріляли Чернігів крилатими ракетами, які влучили в адміністративні будівлі поруч лікарні. Будівля медзакладу також постраждала внаслідок ударної хвилі... Пошкоджений водогін", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пацієнти медзакладу на цей час знаходилися в укритті.

Поранених цивільних та військових, які знаходилися у місці вибуху, негайно евакуювали рятувальнки та медики.

Як повідомила у Фейсбуці пресслужба Чернігівської ОДА, ракетними ударами російський агресор серйозно пошкодив будівлю Чернігівської районної лікарні та десятки житлових будинків

"Будівля лікарні серйозно пошкоджена. Частину людей переводять в інші споруди або до інших медичних закладів. Жахливих пошкоджень зазнали десятки житлових будинків поряд (вибиті вікна, двері, зірвані дахи, пошкоджені стіни) та адміністративні будівлі, зокрема відділ поліції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ракетний обстріл у Чернігові відбувся сьогодні, 2 березня, близько 12.30. Постраждалий район має щільну забудову. Окрім лікарні та приватних житлових будинків, там споруджено чимало багатоповерхівок, знаходяться корпуси університету.

Як повідомляли військові, зазначений район обстріляно двома ракетами прямого влучення. Інформація щодо жертв та поранених уточнюється.

Як повідомляв Укрінформ, житлові мікрорайони у Чернігові ворог обстрілює вже не перший день. Збройних нападів зазнав також центр міста. Пошкоджено і знищено багато житлових будинків і будівель, зруйновано історичну пам’ятку, серед мирного населення є чимало травмованих.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та житлові будинки в містах і селах. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор МКС Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-