Росія має негайно припинити вбивства людей в Україні — Рада Європи

Росія має негайно припинити вбивства людей в Україні — Рада Європи

Заява
Укрінформ
У Раді Європи заявляють, що Росія має негайно припинити вбивства та страждання людей в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті комісара з прав людини Ради Європи.

У документі констатується, що військова атака Росії на Україну продовжує сіяти смерть та руйнування в самому серці Європи.

“Усього за кілька днів війна призвела до загибелі чи поранення сотень людей, у тому числі багатьох дітей. Нещодавній обстріл міста Харкова засвідчив кричущу зневагу російських військ до життя мирних жителів: десятки людей було вбито та поранено, а багато цивільних цілей, у тому числі житлові будинки та дитячий садок, були вражені некерованими ракетами і, ймовірно, касетними боєприпасами”, - йдеться в заяві.

Також констатується, що ця війна порушує міжнародне право та права людини, а також перекреслює гуманітарне право. Мільйони людей бояться за своє життя під безладними обстрілами, які вже вдарили по лікарнях, школах та житлових будинках. Тисячі людей позбавлені доступу до базових побутових умов і не мають доступу до ліків, їжі, електрики, укриття, водопроводів та каналізації. Працівники лікарень щосили намагаються надати допомогу, вимушено переселяючи своїх пацієнтів через часті обстріли в бомбосховища або підвали. Потоки біженців та вимушених переселенців відчайдушно шукають порятунку.

“Ця бійня має бути припинена негайно, перш ніж загине ще більше безневинних життів і буде завдано ще більшої шкоди. Російська влада може це зробити. Вони мають негайно зупинити це жахіття”, - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-