Росії все гірше вдається втримати боєздатність своїх підрозділів - Резніков

Росії все гірше вдається втримати боєздатність своїх підрозділів - Резніков

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про неодноразові факти здачі в полон російських окупантів та відмов продовжувати наступ на Україну.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони заявив у Фейсбуці.

"147 годин оборони. Характер подій змінюється. Російські окупанти намагаються хоч якось утримати боєздатність своїх підрозділів. Але вдається все гірше й гірше. Про це свідчать неодноразові факти здачі у полон груп російських солдат з офіцерами. А також відмов продовжувати наступ.У Росії родичі полонених і загиблих починають виходити на акції протесту. Тотальна брехня російської пропаганди дає тріщини", - сказав Резніков.

Він додав, що ворог злякався прямого контакту з українськими захисниками і захисницями, тому перейшов до злочинної тактики дистанційних обстрілів мирних міст.

"Удари авіацією та ракетами з території Росії та Білорусі по житлових будинках і школах, обстріли з РСЗО пологових будинків – це боягузлива поведінка тих, у кого немає честі. Це не військові – це терористи, представники держави-терориста. І це тавро надовго", - сказав міністр.

Він нагадав, що ворог підло обстріляв мирний Житомир.

"Це від переляку спроба помститися за успішне виконання 95-ю бригадою завдання в ООС. Окупанти цілилися по казармах бригади та по житлових будинках поруч", - підкреслив Резніков.

За його словами, нападами на жінок та дітей наших воїнів Кремль досягне зовсім не того результату, якого прагне.

"Зараз від російського терору потерпає багато наших міст і сіл, але чи не найбільше – Харків, Маріуполь та Херсон. Це зайвий доказ того, що ніякого «русского мира» не існує. Є нацистська ідеологія в голові у дещиці маніяків, які поки тримають владу в Росії. А є українські громадяни, які розмовляють різними мовами, ходять до різних церков і молитовних будинків, - разом чинять героїчний опір російським окупантам. І ми обов’язково переможемо!", - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-