Війська РФ не наважуються штурмувати Харків і вдалися до повітряного тероризму – Міноборони

Війська РФ не наважуються штурмувати Харків і вдалися до повітряного тероризму – Міноборони

Укрінформ
Війська Російської Федерації штурмувати Харків не наважуються, тому вдалися до повітряного тероризму.

Про це заявляє Міністерство оборони у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Фашизм та геноцид! Так тепер називають злочинні дії «братнього народу» у Харкові. Удари РСЗВ «Смерч», бомбардування житлових кварталів, атака балістичними ракетами по центральній площі та адміністрації міста – це лиш те, що потрапило у смартфони очевидців. Насправді військові злочини режиму Путіна у Харкові значно масштабніші», - зазначили у МОУ.

За інформацією оборонного відомства, 28 лютого російський стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-22м3, не перетинаючи лінії державного кордону, завдав ударів по мирних житлових кварталах Харкова високочастотною зброєю – ракетами класу «повітря-поверхня». Бомбардувальник зробив чотири заходи у напрямку н.п. Бєсєдино (Курська обл.) – Бєлгород, випустивши по місту близько 16 ракет. Повітряні сили зафіксували цей злочин проти людяності у проміжку часу з 19.07 по 19.51 28 лютого 2022 року.

У Харкові зруйновано багатоповерхівки, школи, дитсадки та інша інфраструктуру. За попередніми даними, від цих авіаударів загинули десятки харків’ян, серед них і діти, заявили у МОУ і додали, що свого часу матеріали про цей злочин будуть обов’язково передані до Гааги.

«Повітряним силам вкрай складно прикривати небо у цьому регіоні, адже частина системи ППО знищена ударами балістичних та крилатих ракет рашистів. Штурмувати місто окупанти не наважуються, бо гарантовано будуть знищені, тому вдалися до повітряного тероризму, вбиваючи мирних харків’ян», - зазначили у Міноборони.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-