Росія загрожує блокуванням Вікіпедії через статтю «Вторгнення Росії в Україну»

Росія загрожує блокуванням Вікіпедії через статтю «Вторгнення Росії в Україну»

Укрінформ
Російське наглядове відомство Роскомнагляд надіслало повідомлення із загрозою блокування онлайн-енциклопедії Вікіпедія за статтю «Вторгнення Росії в Україну (2022)».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Твіттері «Російська Вікіпедія».

На опублікованому там же скріншоті повідомлення можливе застосування обмежувальних заходів обґрунтовується тим, що у статті є «відомості про численні жертви серед військовослужбовців Російської Федерації, а також цивільного населення України, в тому числі дітей, про необхідність зняття коштів з рахунків у банках Російської Федерації у зв'язку із санкціями, введеними іноземними державами».

Після вторгнення Росії в Україну, офіційно названого «спеціальною військовою операцією», Роскомнагляд вже заблокував у Росії низку ЗМІ за об'єктивне висвітлення війни, що йде в Україні. Перш відомство вимагало від них писати про війну лише з посиланням на офіційні російські джерела і не називати «спецоперацію» «нападом, вторгненням або оголошенням війни».

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-