Венедіктова оприлюднила «чорний список» високопосадовців РФ, яких оголосили в розшук

Венедіктова оприлюднила «чорний список» високопосадовців РФ, яких оголосили в розшук

Укрінформ
Офіс Генерального прокурора України разом із СБУ повідомив про підозру у посяганні на територіальну цілісність України та веденні агресивної війни ряду російських високопосадовців.

Про це заявила очільниця генпрокуратури Ірина Венедіктова у своєму зверненні, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Так, за її словами, станом на тепер, підозру у посяганні на територіальну цілісність України та веденні агресивної війни повідомлено: "міністру оборони та начальнику Генерального штабу РФ, головнокомандувачу Нацгвардії РФ, директору Служби зовнішньої розвідки РФ, голові Ради федерації РФ, директору ФСБ РФ, міністру внутрішніх справ РФ, заступнику голови Радбезу РФ, голові Держдуми та голові Федеральних зборів РФ, повноважному представнику Президента РФ у Центральному федеральному окрузі".

Венедіктова зазначила, що всіх їх оголошено в розшук. До суду скеровуються клопотання про їх арешт.

«І цей чорний список тільки починається! Там будуть сотні окупантів та їхніх посіпак. Рахуйте: 450 депутатів Держдуми, 167 депутатів Ради Федерації, генералітет. Всі, через кого нашу країну зараз бомблять», - запевнила вона.

Генеральний прокурор також наголосила, що кримінальне провадження по Білорусі - "плацдарму і пособнику вторгнення - теж відкрите".

Як повідомляв Укрінформ, ракетні комплекси «Іскандер», які запустили по Україні з Білорусі, били по аеропорту Житомира.

Шосту добу Україна бореться з російськими загарбниками - з 24 лютого ворожі війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-