Всеукраїнська Рада Церков просить світ врятувати Софію від ракет агресора

Всеукраїнська Рада Церков просить світ врятувати Софію від ракет агресора

Укрінформ
Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) звернулася до світової спільноти із закликом негайно використати всі можливі засоби впливу на керівництво Росії, щоби воно відмовилося від злочинних обстрілів українських міст, зокрема – Києва та запобігти бомбардуванню Софії Київської.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зверненні ВРЦіРО.

"Ми отримали дуже тривожну інформацію щодо можливості повітряної атаки на один з найбільш відомих символів України, духовну святиню – Софію Київську.

Перевірити її ми самостійно з очевидних причин не можемо. Однак ми бачимо варварські обстріли російськими військами житлових кварталів українських міст. Під час Другої Світової війни радянські диверсанти підірвали іншу святиню – Успенський собор Печерської Лаври. Не буде неймовірним вважати, що спотворений розум агресора здатен вчинити ще один подібний злочин", - йдеться у повідомленні.

У ВРЦіРО також застерігають, що абсолютно можливим є влучення російськими ракетами в Собор Святої Софії через технічні дефекти озброєння.

"Щодня ці ракети летять в бік Києва і кожна з них може якщо не спеціально, то через дефекти або помилки влучити у всесвітньо відомі святині.

Тому ми звертаємося до політичного керівництва Росії з вимогою негайно припинити ракетні обстріли!", - закликають у ВРЦіРО.

"Ми ще раз категорично засуджуємо російську збройну агресію проти України та вимагаємо її негайного припинення", - йдеться у зверненні ВРЦіРО.

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що російський агресор збирається знищити Софію Київську. За його словами, таким чином агресор прагне знищити всю українську історію, намагаючись привласнити її собі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-