Українська влада давно розуміла плани РФ та була готова до них — Данілов

Українська влада давно розуміла плани РФ та була готова до них — Данілов

Укрінформ
Українська влада давно розуміла загарбницькі плани Російської Федерації щодо України та була готова до такого розвитку подій.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив в ефірі парламентського телеканалу "Рада", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми чітко були свідомі того, що росіяни зроблять таку річ. Ми розуміли, про що йдеться. Ми розуміли це доволі давно. Ми до цього готувалися. Сказати, що для нас це було несподіванкою, я не можу. Більш того, я можу сказати, що о 5 годині ранку, коли розпочалася війна, о 5.15 у Президента вже зібралися всі представники Ради національної безпеки і оборони, тому що ми були готові. Ми мали інформацію, що це може відбутися, але до останнього не вірили. Ми вважали, що це не може відбутися з Білорусі. На превеликий жаль, це сталося", – сказав секретар РНБО.

Данілов запевнив, що українська армія сильна і готова захищати державу, воєнно-політичне керівництво працює, усі представники сектору безпеки і оборони на місцях.

Крім того, він висловив вдячність медичним працівникам, які рятують поранених, та кібервійськам, які захищать Україну в інформаційному просторі.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-