Зеленський заявив канцлеру ФРН про необхідність закрити небо над Україною

Зеленський заявив канцлеру ФРН про необхідність закрити небо над Україною

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у розмові з канцлером Німеччини Олафом Шольцом наголосив на важливості закриття неба над Україною і прискорення набуття нашою державою членства в Європейському Союзі.

Про це йшлося під час телефонної розмови двох лідерів, повідомляє Укрінформ із посиланням на акаунт глави Української держави у Твітері.

«Поговорив телефоном із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Розповів про обстріли Росією житлових кварталів українських міст під час мирних перемовин. Наголосив на необхідності закриття неба над Україною. Робота щодо прийняття України до ЄС має пришвидшитися», - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. Вона вже доставлена у Брюссель та офіційно зареєстрована.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-