Президент: Харків і Київ - основні мішені ворога

Президент: Харків і Київ - основні мішені ворога

Укрінформ
Харків та Київ наразі є основними мішенями для держави-агресора Російської Федерації.

Про це у зверненні заявив Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"Харків та Київ для Росії зараз найбільш важливі мішені. Терор направлений на те, щоб зламати нас, зламати наш спротив. Вони йдуть у нашу столицю, так само як і на Харків", - заявив глава держави.

Він наголосив, що оборона столиці сьогодні є ключовим пріоритетом для держави.

"В усіх містах Україна повинна зробити все можливе, щоб зупинити ворога. За це відповідають військові та цивільна влада кожного міста. Але Київ - це особливе. Захистимо Київ — захистимо державу. Київ - це серце нашої країни. І воно має битися. І воно буде битися, щоб перемогло життя!" - сказав Президент.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський на час війни призначив головою Київської міської військової адміністрації генерала Миколу Жернова. Віталій Кличко залишається міським головою столиці.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-