Звільнено весь персонал Nord Stream 2 AG у швейцарському Цузі

Звільнено весь персонал Nord Stream 2 AG у швейцарському Цузі

Укрінформ
Компанія Nord Stream 2 AG - оператор газопроводу "Північний потік - 2" - звільнила весь свій персонал у швейцарському місті Цуг у світлі заморозки сертифікації проекту в Німеччині та запровадження санкцій США щодо фірми.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє DW.

Йдеться про понад 140 співробітників, розповів начальник федерального департаменту з економічних питань, освіти та досліджень Гі Пармелен у понеділок, 28 лютого. Сам оператор газопроводу на час публікації не коментував ситуацію.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина вирішила зупинити процес сертифікації "Північного потоку-2" на тлі останніх рішень Путіна. Так, канцлер Олаф Шольц доручив міністру економіки Роберту Габеку наказати Федеральному агентству з мереж зупинити процес та зробити нову оцінку ризиків безпеки енергозабезпечення з урахуванням нових факторів.

Президент США Джо Байден 23 лютого оголосив, що доручив адміністрації додати компанію Nord Stream 2 AG, яка є оператором нового російського газопроводу, до списку американських санкцій.

"Північний потік - 2" – російський газопровід, збудований в обхід України. Його проклали дном Балтійського моря з РФ до Німеччини. Єдиним акціонером проекту є ВАТ "Газпром". Пакет документів для сертифікації газопроводу було представлено у вересні 2021 року, проте у листопаді процес сертифікації було припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-