Росії не можна вірити навіть у переговорах про гуманітарні коридори - Кислиця

Росії не можна вірити навіть у переговорах про гуманітарні коридори - Кислиця

Укрінформ
Запевнення Росії про евакуацію цивільного населення з найнебезпечніших районів атакованої України можуть виявитися черговою брехнею, а автобуси з людьми перетворитися на легку мішень.

Про це попередив членів Ради Безпеки ООН постійний представник України при  цій організації Сергій Кислиця, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Існує багато термінових завдань. Зокрема, узгодити гуманітарні коридори для евакуації цивільного населення із найнебезпечніших районів», - зауважив Кислиця.

Водночас він попередив: «Не можна вірити запевненням Росії про безпеку. Слова Росії часто, якщо не завжди, не відповідають її діям».

У цьому зв’язку дипломат підкреслив, що російські політики й дипломати навіть в ООН стверджували, що не буде вторгнення, не буде нападу на Україну.

«Тому такі (гуманітарні – ред.) коридори можуть стати легкою мішенню для російської армії», - наголосив український дипломат.

Він додав, що агресія РФ проти України – це не тільки криза у сфері безпеки, це ще й гуманітарна криза.

«Ця війна, розв’язана за свідомим вибором (Путіна – ред.), це не просто порушення міжнародного права, а й порушення усвідомлення світу», - наголосив Кислиця.

Він також закликав міжнародну спільноту фіксувати всі випадки порушення міжнародного права й міжнародного гуманітарного права в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН зібралася в понеділок у Нью-Йорку для обговорення гуманітарної кризи, спричиненої російською агресією проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-