Міжнародна петиція проти війни в Україні набрала понад мільйон підписів

Міжнародна петиція проти війни в Україні набрала понад мільйон підписів

Укрінформ
Петиція на платформі Change.org з вимогою зупинити війну в Україні, створена російським правозахисним активістом Львом Пономарьовим чотири дні тому, набрала більш як мільйон підписів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Change.org.

«Про категоричне неприйняття війни, про її згубність для країни публічно висловлювалися різні люди в Росії. Від інтелігенції до відставних генерал-полковників та експертів Валдайського форуму. Різними голосами звучала одна емоція – жах від самої думки щодо можливості нового витка війни між Росією та Україною. Жах, спричинений розумінням того, що це може статися насправді», - йдеться у петиції.

Наголошується, що Путін віддав свій наказ, «не зважаючи на страшну ціну, яку, безсумнівно, заплатять за цю війну і Україна, і Росія, не зважаючи на всі голоси розуму, які звучали в Росії та за її межами».

У петиції йдеться «про початок формування антивоєнного руху в Росії, та підтримки будь-яких мирних форм антивоєнного протесту»; міститься вимога «негайного припинення вогню з боку ЗС РФ» та їх негайного виведення з території суверенної України; наголошується та тому, що військовими злочинцями вважатимуться всі, «хто приймав рішення про початок бойових дій… санкціонував агресивну пропаганду і виправдовував війну в російських медіа, залежних від влади». Учасники антивоєнного руху вимагатимуть притягнення цих людей «до відповідальності за їхні діяння».

Раніше антивоєнну позицію висловили російські вчителі, лікарі, діячі культури, вчені тощо.

24 лютого Росія почала війну з Україною. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-