Російський солдат за добровільне складання зброї отримає грошову компенсацію - Резніков

Російський солдат за добровільне складання зброї отримає грошову компенсацію - Резніков

Укрінформ
Україна гарантує повну амністію та грошову компенсацію російським солдатам та офіцерам, які добровільно складуть зброю.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у заяві на Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Я звертаюся до російських солдатів та офіцерів. Вас привели на нашу землю вбивати та вмирати. Ті з вас, хто не хоче стати вбивцею та померти, можуть врятуватися. Не виконуйте злочинні накази тих, хто роками вам брехав про Україну та українців. Ми гарантуємо вам повну амністію та грошову компенсацію, якщо ви добровільно складете зброю», - зазначив міністр.

Він підкреслив, що Україна – цивілізована країна, всі полонені перебувають у безпеці, їм надається допомога і вони вже спілкуються з близькими.

«У вас є шанс розпочати нове життя. Зробіть вибір. Виходьте без зброї з білим прапором.

Скажіть кодове слово – «мільйон». Живіть. Обійміть рідних», - звернувся Резніков до російських військовослужбовців.

Водночас, міністр запевнив, що для тих, хто продовжить поводитися як окупант – пощади не буде.

На опублікованій графіці зазначається, що для тих, хто вийде під білим прапором, крім амністій, ​​пропонується 5 млн рублів.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові захопили в полон 300 російських строковиків.

Україна пропонує російським солдатам і офіцерам амністію і компенсацію в розмірі 5 млн рублів за добровільне складення зброї, кошти на це збирають лідери світової ІТ-індустрії.

«Ми пропонуємо російським солдатам вибір: загинути на неправедній війні або повну амністію та 5 млн рублів компенсації. Якщо вони складуть зброю і добровільно здадуться у полон. Кошти для забезпечення цієї акції збирають лідери світової ІТ-індустрії. Ми пропонуємо російським військовим почати нове життя», - зазначив він.

Міністр розповів, що за чотири доби втрати російських загарбників вбитими та пораненими склали понад 5,3 тис. осіб, ще сотні солдат та офіцерів ворога опинилися у нашому полоні.

За його словами, багато з них – зовсім юні, але Кремль перетворює їх на злочинців, робить вбивцями.

«Частину з них обманули, частину зазомбували пропагандою чи залякали. Загалом видно, що мотивація більшості загарбників є невисокою. Вона стає зовсім мізерною, коли вони стикаються з опором наших героїчних захисників і захисниць. І відчувають міць української зброї. Та коли бачать, що їх ніхто не зустрічає з квітами. Навпаки – називає фашистами і вимагає забратися геть», - підкреслив він.

Резніков наголосив, що для України людське життя – найвища цінність, і щоб зберегти життя українців, Міністерство оборони України підтримало ініціативу міжнародної ІТ-спільноти щодо амністії та компенсації за складену зброю.

«Кожен, хто відмовиться бути окупантом, - наблизить мир. Для тих, хто обере шлях окупанта - пощади не буде», - пообіцяв міністр.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-