Ніч в Україні: ракетні обстріли, бої за Маріуполь і Волноваху, повітряна тривога

Ніч в Україні: ракетні обстріли, бої за Маріуполь і Волноваху, повітряна тривога

Укрінформ
Ніч в Україні пройшла напружено, хоча загалом ситуація контрольована. Були ракетні обстріли, бої, повітряні тривоги.

Як повідомляє Укрінформ з посиланнями на облдержадміністрації, найбільш тривожно було в Чернігові, який вночі зазнав ракетного обстрілу. Є влучення у центральній частині міста. Обстрілами пошкоджено історичну частину Чернігова, дитсадок, багатоповерхівки, адмінбудівлі.

На Донеччині тривали тяжкі бої за Маріуполь і Волноваху.

Гаряче було під Ірпенем, на вишгородському напрямі, обстріли. Ситуація контрольована ЗСУ.

На Харківщині всю ніч відбивали наступ, знищували колони ворога вже на підходах до позицій ще до того, як вони змогли завдати артилерійських обстрілів по місту. Харків - під контролем українських військ.

Навколо міста Суми і по території області присутня ворожа військова техніка. Під час тривоги у Сумах в районі дитячого садочку була загроза захоплення цивільних. Патруль спрацював. Нападників "відпрацьовують".

Бердянськ окуповано. Ворожа техніка спостерігається в різних громадах. Під час операції з захоплення міста постраждало двоє осіб: одного вбито, іншого поранено. Міська влада відмовилась від співробітництва з окупантами.

У Каховці зафіксовані сильні обстріли з "Градів".

Ніч на Луганщині пройшла відносно спокійно. На ранок там з’явилося 12 одиниць техніки, з них 4 танки рушили у бік Сватового.

На Житомирщині цілу ніч лунали сирени. В Черкасах останній відбій повітряної тривоги був о 3 ранку. На ранок знову пролунав сигнал тривоги. В Рівному вперше з початку війни не було вранці повітряної тривоги, тоді як у Чернівцях вона пролунала вперше.

Відносно спокійно у Вінниці, Полтаві, Одесі, на Кіровоградщині, Миколаївщині.

Тихо було в Дніпрі, Херсоні, Тернополі, Івано-Франківську, на Волині та Львівщині.

Хмельницький: Спокійно. Але була повітряна тривога. Область прийняла 20 тисяч людей, в тому числі які слідували транзитом.

Закарпаття: багато прибуває людей. В області вирішують гуманітарні питання.

Загалом ситуація контрольована.

Як повідомлялося, Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 5300 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-