Російські загарбники деморалізовані та зазнають великих втрат – Генштаб ЗСУ

Російські загарбники деморалізовані та зазнають великих втрат – Генштаб ЗСУ

Укрінформ
Російські загарбники деморалізовані та зазнають великих втрат.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Російські війська знизили темпи наступу, але все ще продовжують спроби розвинути успіх на окремих напрямках в наступальній операції проти України.

«Під час повітряно-наступальної операції противник продовжив нанесення вогневого ураження військовим та цивільним аеродромам, пунктам управління військами (силами), об’єктам системи ППО, важливим критичним об’єктам інфраструктури, населеним пунктам та підрозділам в районах оборони», - ідеться в повідомленні.

В порушення норм Міжнародного гуманітарного права загарбники підступно нанесли ракетний удар по житлових будинках в містах Житомир та Чернігів. Разом з тим, усі спроби російських загарбників щодо досягнення мети військової операції зазнали невдачі.

У Генштабі ЗСУ зазначають, що вдається успішно відбивати атаки батальйонно-тактичних груп ще на підступах, заставляючи ворога відмовлятися від наступу. Станом на сьогодні артилерійським вогнем тільки однієї з українських бригад знищено понад 5 колон ворожої техніки та живої сили противника

«Противник деморалізований та несе великі втрати. Відзначено часті випадки дезертирства та непокори. Ворог зрозумів, що пропаганда і реальність відрізняються. Окупанти нас бояться», - сказано в повідомленні.

Захисники України продовжують утримувати стійку оборону.

Як повідомляв Укрінформ, 26 і 27 російські загарбники обстрілювали центр Чернігова поруч із житловими будинками та історичними пам'ятками, спричинивши руйнування однієї з них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-