Жодних ключових обласних центрів ворог не контролює - Веніславський

Жодних ключових обласних центрів ворог не контролює - Веніславський

Укрінформ
Жодних міст, які є ключовими обласними центрами, ворог наразі не контролює.

Про це сказав член Комітету Верховної Ради України Федір Веніславський (фракція "Слуга народу") в ефірі Україні 24, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жодних міст, які є ключовими обласними центрами, ворог не контролює. Ми повністю в такому випадку даємо належну відсіч ворогу по всіх фронтах. Вночі дійсно були повітряні нальоти, спроби робити бомбові удари. Харків, Київ, Чернігів, над Черкасами наші засоби протиповітряної оборони відбили всі ті засоби ураження, які летіли. Маріуполь обстрілювався, навколо Херсона, Миколаєва були певні способи загострити ситуацію, але наші Збройні сили мужньо тримають оборону" , - сказав Веніславський.

Він зазначив, що ті стартові позиції для перемовин з РФ, ті аргументи, які українська сторона має в своєму розпорядженні є дуже важливими та роблять нас сильнішими. За його словами, при негативних результатах переговорів, ворога готові нищити усіма засобами.

Як повідомлялося, за результатами розмови Президента України Володимира Зеленського з білоруським лідером Олександром Лукашенком було домовлено, що українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні в районі річки Прип'ять.

Як повідомили в пресслужбі ОП, Лукашенко взяв на себе відповідальність за те, що "на час проїзду, перемовин та повернення української делегації усі літаки, вертольоти й ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі".

Раніше ексміністр оборони України, керівник Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк заявив, що існує велика ймовірність того, що найближчим часом самопроголошений уряд Білорусі прийме рішення про участь збройних сил РБ у війні з Україною на боці РФ.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська четвертий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4500 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-