У Маріуполі під російськими обстрілами загинула 6-річна дитина

У Маріуполі під російськими обстрілами загинула 6-річна дитина

Укрінформ
Унаслідок російських обстрілів Маріуполя отримала смертельні поранення 6-річна дівчинка.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Associated Press.

“У портовому місті Маріуполь, де українці намагаються зупинити російський наступ, швидка допомога доставила до міської лікарні 6-річну дівчинку, смертельно поранену під час російських обстрілів”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що лікарі зробили все можливе, аби врятувати їй життя. “Дівчинку завезли усередину лікарні, навколо неї зібралися лікарі та медсестри. Одна з них зробила укол. Інша спробувала оживити дитину дефібрилятором. Медсестра плакала. Лікар у синьому медичному костюмі, наповнюючи її легені киснем, подивився прямо у камеру відеожурналіста Associated Press, якому дозволили зайти усередину”, - пише агентство.

“Покажіть це Путіну. Очі цієї дитини та лікарів, які плачуть”, - сказав лікар.

На жаль, урятувати дитину не вдалося. “Дівчинку, ім’я якої на той момент було невідоме, не врятували. Лікар обережно закрив їй очі. Її тіло накрили яскравою курткою, яка тепер була заляпана кров’ю”, - пише АР.

Як повідомлялося, за даними МВС України унаслідок вторгнення РФ в Україну, яке розпочалося 24 лютого, загинули 352 цивільні особи, з них 14 дітей.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Збройні Сили України, за підтримки усього народу, мужньо протистоять агресії. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4500 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-